- Najwyższej jakości formuła aminokwasowa białek wołowych
- Optymalnie wspomaga procesy anaboliczne
- Skutecznie wspomaga w treningu siłowym, wytrzymałościowym, mieszanym oraz sportach zespołowych
- Doskonałe uzupełnienie diety osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko
- Maksymalnie zabezpiecza przed rozkładem tkanki mięśniowej
100% Beef Amino przeznaczone jest dla tych wszystkich, którzy szukają najwyższej jakości produktu aminokwasowego. 100% Beef Amino dostarcza najwyższej jakości odżywczej skoncentrowaną formułę dostarczającą bardzo szerokiego spektrum egzogennych i endogennych aminokwasów niezbędnych dla prawidłowego przebiegu procesów anabolicznych oraz wspomagających procesy antykataboliczne zachodzące w tkance mięśniowej.
100% Beef Amino stanowi maksymalnie skuteczną formułę zabezpieczającą tkankę mięśniową i jest przeznaczony dla wszystkich osób prowadzących trening siłowy i/lub trening wytrzymałościowy. Obecność wszystkich egzogennych aminokwasów w jednej formule wzbogacona dodatkiem glutaminy zapewnia maksymalną adaptację tkanki mięśniowej do wykonywanego wysiłku fizycznego. Aminokwasy BCAA (L-Leucyna, L-Izoleucyna, L-Walina) wraz z glutaminą występujące w optymalnym naturalnym wzajemnym stosunku nie tylko wspomagają właściwe funkcjonowanie tkanki mięśniowej, ale i zwiększają odporność immunologiczną organizmu, osłabioną po wykonaniu ciężkiego wysiłku fizycznego. Ponadto biorą czynny udział w regulacji procesów zmęczenia organizmu. Zastosowane szerokie spektrum aminokwasów, w tym aminokwasów glukogennych, maksymalnie wspomaga przemiany energetyczne oraz najważniejsze przemiany metaboliczne zachodzące na poziomie komórkowym, niezbędne dla szybkiej i skutecznej adaptacji wysiłkowej organizmu.
Produkt może być wykorzystywany przez szeroką grupę osób aktywnych fizycznie. Będzie doskonale się sprawdzał w sportach siłowych i siłowo-szybkościowych, sportach wytrzymałościowych, sportach mieszanych oraz sportach drużynowych. 100% Beef Amino może być również wykorzystany w celu uzupełnienia diety w aminokwasy egzogenne w okresie zwiększonego zapotrzebowania na wysokiej jakości białko.