Węgli z 5-6g (standardowo na masie imo). Czyli 64x5 = 320g
Tłuszczu co najmniej 1g. Czyli 64x1 = 64g
Reasumując: białko 128g, węglowodany 320g, tłuszcze 64g
128x4kcal=512kcal; 320x4kcal=1280kcal; 64x9kcal=576kcal
Łącznie kcal: ~2400kcal
To jest przykład na Tobie. Osobiście na Twoim miejscu zacząłbym od 2800-3000kcal i obserwował jak będzie szło. W razie czego tylko bym podbijał kcal manipulując węglami i tłuszczami. Białko zostaje tak samo jak napisałem. Podbij kcal w takim wypadku dodatkowym posiłkiem lub gainerem jeśli nie będziesz miał ochoty na żarcie. Pamiętaj jednak, że najlepsze i najzdrowsze jest normalne żarcie a nie proszek. Przede wszystkim jest pełnowartościowe.
Z diety wyrzuć kiełbasy, parówki i inne tego typu pierdoły, bo na tym dobrej masy nie zrobisz.
Żródła białka z których masz korzystać: Pierś z kurczaka, udo z kurczaka najlepiej bez kości i skóry, wołowina, czasami można dać świnię; jaja, twarogi, serki wiejskie (pamiętaj że nabiału ma być jak najmniej)
Z warzyw wliczasz do bilansu takie warzywa jak: soja, fasolka itd.
Żródła węglowodanów: kasze, ryż, makarony, ziemniaki
Żródła węgli prostych: banan, winogrona, różne owoce (banan ma również sporo potasu, warto wrzucić po treningu z WPC)
Żródła tłuszczu: oliwa z oliwek, orzechy włoskie, migdały, laskowe, olej lniany itd.
To chyba jak na razie na tyle. Popraw dietę.
Zmieniony przez - Husar1410 w dniu 2013-08-10 14:08:23