Szacuny
15
Napisanych postów
1031
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
39690
rostbef po lekko ponad 20 pln ? to ja nie widzielm takiego... ja kupuje udziec na bazarku po 28,5 i babeczka mi mieli polowe a druga polowa idze na gulasz. ew w tesco dobre mieso mielone paczkowane 100% miesa a nie 80% jest po 26pln za kg
Szacuny
51
Napisanych postów
1295
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
24734
W sieciówkach można kupić woła po 19-20zl(pieczeniowe lub np kark ) można znaleźć ładne kawałki bez dużej ilości tłuszczu.Mozesz zrobić gulasz, upiec lub np jak jest ładny kawałek to ukroić z tego steki po 250g i masz gotowe porcję na posiłki. Zależy co kto lubi ale mi usmażenie steka zajmuje z 5 minut (przygotowanie + 2min na stronę) co jest w większości przypadków szybsze niż zrobienie piersi.
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2013-09-18 17:57:58
Szacuny
7
Napisanych postów
274
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3557
w lidlu jakiś czas temu widziałem kawałki (pakowane) wołowe na gulasz... takie kostki, kolor był zachęcający, nie widać było praktycznie ścięgien, pasów tłuszczu itp, zadziwiająco tanio były, nie pamiętam już ceny. Najlepiej kupować wołowine w kawałku, nie musi byc to poledwica (nawet bez sensu przeplacac) czy nawet ligawa.. może być spokojnie udziec.. dobry udziec ma nawet ponad 20g białka na 100G i 2-3 g tłuszczu, szponder ma chyba dużo tłuszczu.. zresztą to widać.. udziec chudy za 22-23 zł kiedyś był, np w Auchan, kupić, zmielić, albo na stek