A jak upiekę w piekarniku (w worku beztłuszczowo) sobie kawał mięsa z szynki wieprzowej a potrzebuje zjeść ok 30g białka to po takim upieczeniu jak się plus minus klaruje ilość białka w 100g takiego mięcha ?
...
Napisał(a)
z góry dzieki za odpowiedź .
A jak upiekę w piekarniku (w worku beztłuszczowo) sobie kawał mięsa z szynki wieprzowej a potrzebuje zjeść ok 30g białka to po takim upieczeniu jak się plus minus klaruje ilość białka w 100g takiego mięcha ?
A jak upiekę w piekarniku (w worku beztłuszczowo) sobie kawał mięsa z szynki wieprzowej a potrzebuje zjeść ok 30g białka to po takim upieczeniu jak się plus minus klaruje ilość białka w 100g takiego mięcha ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
do wagi mięsa po obróbce dodajesz około 30-40%
Road to Powerlifting Debut >>
http://www.sfd.pl/[BLOG]_majorovsky__Weightlifter__Powerlifter__New_Generatiron_-t1124585.html
...
Napisał(a)
uznajmy że jak 150g surowego ma 30g białka to po obróbce muszę dodać 30% czyli 45g ? to ugotowanego daje mi ok 200g tak ?
...
Napisał(a)
mozesz tak liczyc, ale na drugi raz waż wszystko przed obróbka i waz czesci jadalne
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
150g = 30g białka - surowe
90g= 30g bialka - upiecz
90g= 30g bialka - upiecz
Road to Powerlifting Debut >>
http://www.sfd.pl/[BLOG]_majorovsky__Weightlifter__Powerlifter__New_Generatiron_-t1124585.html
...
Napisał(a)
tzn w drugą stronę - ugotowanego upieczonego daje mniej niż surowego (po obróbce w 100g ma więcej białka niż surowy) :)
Poprzedni temat
[Redukcja] Tanie - Dobre źródła BTW w okresie redukcji?
Następny temat
Redukcja - dieta
Polecane artykuły