...
Napisał(a)
witam otoz mam takie pytanie , mowicie ze w bilans miesa wlicza sie przed obrobka , ale jesli np przy gotowaniu odejdzie z niego 20 gram i bedzie to woda to to znaczy ze kurczak wazyl te 80 a nie 100 i powinno sie wliczyc do bilansu te 80 juz nie mowiac o tym ze producenci pompuja wode w mieso i wazace w rzeczywistosci mieso bedzie wazyc o te 20 wiecej , rozumiem ze produkty peczniejace sie wazy przed bo dochodzi woda i zawyza wage . i tu moje pytanie gdy kupie napompowane mieso w zalozmy 20 procentach i odejdzie mi to po ugotowaniu to dalej mam twierdzic ze jem 200 gram anie 160 ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
licz normalnie a nie przejmujesz sie czy majstruja przy miesie czy nie kupujesz i robisz 100 g liczysz 100 g... po obrobce jak zostaje ci np 70 g miesa to ono nadal posiada te 21~ g bialka bo to wartosc dla surowego a ubytkow bialka znacznych nie ma po obrobce termicznej
Let's do IT
...
Napisał(a)
ale jak moze posiadac 21 skoro tak naprawde w 100 g miesa jest go 70-80 ?
...
Napisał(a)
a skąd to wiesz... tez mam takie wrazenie ale nie mysle nad tym ... zreszta w lidlu np dobrej jakosci jest miechą i nie ocieka woda tak jak w spozywczakach jakichs jak dotad kupowalem takze watpie jak az tak ci zalezy mozesz przebadac ile jest miesa w miesie . ja bym liczyl normalnie i sie nie przejmowal.
Let's do IT
...
Napisał(a)
wladek0oskad wiem hmmm to powszechna praktyka rozni sie tylko subtelnoscia w szprycowaniua skąd to wiesz... tez mam takie wrazenie ale nie mysle nad tym ... zreszta w lidlu np dobrej jakosci jest miechą i nie ocieka woda tak jak w spozywczakach jakichs jak dotad kupowalem takze watpie jak az tak ci zalezy mozesz przebadac ile jest miesa w miesie . ja bym liczyl normalnie i sie nie przejmowal.
Polecane artykuły