Nadzienie:
Skład:
-twaróg chudy: 400g
-szpinak mrożony rozdrobniony: 750g
-jaja: 3 sztuki
-czosnek: 8-10 ząbków
-przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
Szpinak z posiekanym czosnkiem wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie powinno mieć wyrazisty smak. W tym czasie, ugotowane wcześniej jajka, drobno siekamy oraz kruszymy twaróg. Po ostudzeniu szpinaku mieszamy go z jajkami i twarogiem. Nadzienie gotowe.
Naleśniki:
Skład:
-płatki owsiane górskie: 200g
-chude mleko: ok 250ml (można zastąpić wodą)
-jajka: 2 sztuki
-sól
Przygotowanie:
Płatki owsiane mielimy na mąkę, wbijamy jajka i dolewamy mleko, mieszając wszystko jednocześnie. Gotowa masa powinna mieć konsystencję średnio-gęstego jogurtu. Smażymy na patelni tak jak naleśniki, jednak robimy je odrobinę grubsze.
Wartości odżywcze:
Nadzienie:
kcal: 696
B: 117g
W: 14g
T: 19g
Naleśniki:
kcal: 1000
B: 45g
W: 152g
T: 29g
Z podanej wyżej ilości składników wyszły mi trzy spore naleśniki, do których załadowałem połowę zrobionego nadzienia. Porcja na finalnym zdjęciu. Najadłem się tym po uszy. Wartości odżywcze takiej porcji przedstawiają się następująco:
kcal: 1348
B: 103g
W: 159g
T: 24g
SMACZNEGO
Wszystkie skłądniki:
Gotowe masy:
Gotowe danie:
Zmieniony przez - KruQ w dniu 2013-11-20 22:18:48
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html