Szacuny
0
Napisanych postów
1
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
24
Witam. Mam kilka pytań dotyczących redukcji tkanki tłuszczowej. Od razu mówię, że nie rozpisałam sobie szczegółowo ilości zjadanych elementów. Oparłam się na tym, żeby jeść zdrowo, odpowiednią ilość posiłków dziennie i na kolację skupić na dostarczeniu białka. Zależy mi na spadku masy ciała o kilkanaście kilogramów, podjęłam ku temu kroki aktywności fizycznej. Ćwiczę 6 razy w tygodniu w domu (mieszkam w małej miejscowości i siłownia jest kilka km ode mnie i czasowo się nie wyrabiam), około 1-2 godzin, na początku siłowe potem cardio. Ale chodzi mi głównie o rzeczy dotyczące diety. Chodzę do drugiej klasy liceum, codziennie wstaję o 6:30 a wracam po 15. Rano jem musli z jogurtem naturalnym (niewielką ilość bo nie jestem w stanie jeść rano), około 9 jem jabłko w szkole i o 12 kanapkę z warzywami. Po powrocie do domu jem obiad-zazwyczaj kurczaka z brązowym ryżem i surówką. Około 16:30 piję kawę bo nie jestem w stanie bez niej funkcjonować. Po 17 zaczynam trening a po jego zakończeniu jem banana, lecę pod prysznic i jem kolację-omleta z płatków owsianych albo jajecznicę, ewentualnie chudy twaróg z oliwą i warzywami. Ograniczają mnie obowiązki szkolne i to że muszę położyć się spać przed 23 żeby następnego dnia funkcjonować.
-co zjeść przed i po treningu i jak rozplanować to czasowo?
-co jeść w szkole i w jakich odstępach?
-co koniecznie powinnam zmienić w mojej rutynie?
Z góry dziękuję za pomoc. (Nie korzystam z żadnych odżywek białkowych itd., łykam jedynie magnez.)