40 dag mozzarelli light (Dla mnie ma wyrazisty smak)
2 jajka
Mąka tortowa
Bułka Tarta do obtoczenia (Moze byc zrobiona z czerstwych grahamek)
Dodatki :
4 pomidory
2 cebule dymki
papryczka chili
lyzka posiekanej kolendry
oliwa
limonka
sol,pieprz
garsc rukoli
PAM do smazenia
1,Zrob salase pomidorowa:pomidory umyj,osusz i poprzekrawaj na pol.Lyzeczka wyzlob z nich nasiona.Miazsz pokroj w drobna kosteczke.Dodaj posiekana papryczke chili,kolendre i drobno posiekana dymke.Calosc skrop oliwa i sokiem z limonki,dopraw do smaku sola i pieprzem.Wstaw do lodowki.
2.Kulki mozzarelli lekko obtocz w mace,nastepnie zanurz je w roztrzepanych jajkach.Na koniec obtocz w bulce tartej.Poczekaj chwile,az panierka zaschnie i jeszcze raz obtocz je w jajkach i bulce tartej.
3.Na patelne spryskac Pamem i obsmaz kulki ze wszystkich stron na rumiano.
4.Usmazone kulki osacz z tluszczu na reczniku papierowym,porozkladaj na talerze,doloz schlodzona salse i listki rukoli .
Przepis na 4 porcje
Przygotowanie ok:35minut
Porcja: 510 kcal