Przepis użytkowniczki missInvincible
Składniki:
- 1 jajo
- 250g twarogu półtłustego
- 80g mąki z brązowego ryżu
- sól
- 10g oleju kokosowego
- 100g borówek
- 150g jogurtu naturalnego
1.Zmiksować twaróg z jajkiem, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Będzie dosyć lepkie, więc warto posypać blat mąką, żeby nic się nie przyklejało. Uformować długi rulonik, pokroić na kawałki (ja jeszcze zrobiłam na nich kratkę nożem ) i wrzucać do garnka z gotującą wodą.
2.Pierożki wyjmować chwilę po wypłynięciu na wierzch.
3.Na patelni rozgrzać 10 g oleju kokosowego i obsmażyć pierożki z obu stron. Podawać z borówkami i jogurtem , lub wedle uznania
Wartości :
B: 68g
T: 31,8g
W: 92,8g
930kcal
(wartości dla całości, na zdjęciu połowa pierożków)
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-01-14 10:38:42
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html