Proszę o jakieś rady i tutaj pare pytań:
1.Co sądzicie o bułkach graham. 43% mąki pszennej graham. Warto?
2.Czy mąka pszenna pełnoziarnista nadaje się? Często robię z niej gofry na śniadanie.
3.Ważne jest kiedy przyjmuje witaminy?
4.Czy dobre jest picie dużej ilości mleka? Łatwo można nabić wszystkie makroskładniki.
5.Czy kiedy nie daje rady nabić dużo węgli złożonych dobrym pomysłem jest jedzenie cukrów w tłuszczowej otoczce np. Posiłek:
Serek wiejski, Jakieś ciastka cokolwiek z dużą ilością cukru + masło orzechowe?
6.Dlaczego należy unikać mąki pszennej? Ma wysoki indeks glikemiczny ale ryż też. Szybko się trawi i jest mocno przetworzona. Czy w tłuszczowej otoczce można sobie pozwolić? I jaki ma wpływ na organizm mocno przetworzone jedzenie.
7.Czy unikać cukru? np. Jeżeli robie gofry to zrobić je bez cukru i będą miały np 700 kcal czy dodać trochę i będą miały więcej kcal?
Oprócz tych pytań moglibyście dać jakieś zwykłe rady odnośnie robienia masy głównie jeżeli chodzi o dietę.
Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.