Szacuny
543
Napisanych postów
1749
Wiek
44 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
662863
Nie mogę znaleźć tematu wspólnego z pytaniami, więc zakładam osobny.
Czy jako posiłek potreningowy może być budyń (40g skrobi, bez cukru) + 400ml mleka + 20-25g białka SFD + trochę rodzynek?
Chodzi mi o to, czy skrobia jest akceptowalna jeśli chodzi o źródło węglowodanów?
Nie ukrywam, że smakowo mi bardzo pasuje. Czasami gotuję jeszcze ok 50g kaszy jaglanej, dodaję do gotującego się budyniu i blenduję na jednolita masę.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6494
Napisanych postów
77245
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
762178
Ważny jest ogół diety. Jednak po treningu należy dostarczyć solidne ilości makroskładników. Taki budyń to ew. może być deser do posiłku potreningowego.
Szacuny
543
Napisanych postów
1749
Wiek
44 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
662863
Z 50g kaszy jaglanej makro jest takie: 37 B, 103 W, 8T. Ponad 600 kcal. Nie jest tak źle. Dieta ogólnie czyściutka, dlatego ten moment po treningu, który wybacza pewne odstępstwa od diety jest dla mnie ważny. Wiem, że skrobi nie postawimy obok ryżu czy makaronu durum lub pełnoziarnistego, ale rozumiem, że nie jest to złe źródło węglowodanów ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6494
Napisanych postów
77245
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
762178
Ogólnie wydaje się ok. Tłuszczów nie musisz ograniczać w takim posiłku, więc śmiało można dodać np mleko kokosowe, wiórki. Przetworzona skrobia nie należy do jakościowo najlepszych źródeł węglowodanów. Jednak masz też w posiłku kaszę a poza tym wiele zależy od ogółu diety.
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-11-03 09:59:35
Szacuny
3184
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
Otóż to, skrobia przetworzona jest kiepskiej jakości jako źródło węgli. Ale polecam zrobić budyń, w którym ja się zakochała mianowicie białko, kakao, kasza jaglana ugotowana, banan i mleczko kokosowe można plus np. wiórki koksowe do posypania Kasze gotujesz, dodajesz banana, mozesz jakiegoś słodzidła, trochę mleka kokosowego i blendujesz na gładką masę. Wkładasz do naczynia posypujesz wiórkami i nawet rodzynki sie nadadzą
Szacuny
543
Napisanych postów
1749
Wiek
44 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
662863
Ten przepis znam, jadłem na masie ten budyń dzień w dzień przez 4 miesiące (słodziłem poprzez dodanie białka np wanilia heaven)
Dobra, dzięki za wypowiedzi.
Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2016-11-03 10:50:33