Szacuny
45
Napisanych postów
544
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
6789
Witam
Pytanko od amatora
Czy mogę ugotować w jednym garnku kaszę gryczaną + ryż brązowy? Albo kaszę jaglaną + ryż basmati ? Itp ?
Nie chcę inwestować 200-300 zł w garnek z przedziałkami.
Pozdrawi!m
Ps. Albo co się stanie jak ugotuję warzywa jednocześnie z ryżem w jednym garnku ?
Szacuny
20
Napisanych postów
167
Wiek
33 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
7715
Nic się nie stanie,jedynie kolory mogą się pozmieniać, no i smaki przejdą z jednego na drugie. sam nie raz tak robię, a właściwie robiłem bo od nie dawna stałem się posiadaczem garnków do gotowania na parze.
Szacuny
1195
Napisanych postów
3875
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
70243
Ryże i kasze nawet celowo gotuje się z warzywami, mięsem, ziołami, dodatkiem smacznego tłuszczu , bulionu - aby przesiąkły smakiem, wchłonęły w siebie soki z innych produktów - na przykład risotto albo gołąbki... Później nie trzeba się męczyć z suchym i niesmacznym jedzeniem. Pozdrawiam.