Prośba o podanie propozycji ilości dodawanych tłuszczy.
Patrząc, że w przykładowym załączonym rozkładzie dodałem
10 gr kokos + 14 gr oliwa + 10 rzepak + 18 oliwa ~ 52 gr tłuszczu
do tego dochodzi stała pozycja 20gr z 4 jajek, reszta z makaronów, ryżu i mięs.
Jak najlepiej rozłożyć te dodatkowe 52 gramy tłuszczu używając:
oliwy z oliwek extra vergine,
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno,
oleju lnianego,
tranu,
orzechów nerkowca ?
Ile którego dolać, tak aby proporcje różnych rodzajów tłuszczy były właściwe ?
Czy któryś z powyższych należałoby wyeliminować ?
Co z rzepakowym i lnianym ?
Ile gram kokosowego warto dodawać i czy warto aż 10-15 gram do omleta, który ma 20gr tłuszczu z 4 jajek ?
Wieczorem często zamiast oliwy jem orzechy nerkowca, czy warto ?
Lnianego jeszcze nie dodawałem, czy warto kupić i ile gram dziennie dolewać ? Czy może lepiej jeść siemię lniane, ile gram ?
Czy nie należy mieszać np tranu z którymś z pozostałych tłuszczy ?
Pozdrawiam,