Daktylowe brownie z truskawkami
Składniki:
-2 jajka
-50g oleju kokosowego
-75g mąki razowej
-50g kakao
-170g daktyli
-80g mleka
-łyżeczka proszku do pieczenia
-truskawki (lub inne owoce) do dekoracji
Można też dodać orzechy do środka ale wiadomo podbijemy tłuszcze.
Wykonanie:
Miksujemy daktyle z mlekiem, dodajemy mąkę, proszek, kakao, jajka i znów krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy olej koko i jeszcze raz miksujemy lub mieszamy. Ciasto jest gęste. Przekładamy do formy około 20cm/20cm. U mnie była większa i po prostu nie wypełniłam ciastem całej. Na wierzch układamy truskawki lub inne owoce i pieczemy w 170 stopniach 20 minut. Voila!
Ciasto podzieliłam na osiem kawałków. Makro jednego:
B 5,3
W 19,6
T 8,7
Zmieniony przez - anchy w dniu 2017-06-16 10:26:21
Zmieniony przez - anchy w dniu 2017-06-16 10:27:16
Zmieniony przez - anchy w dniu 2017-06-16 10:27:58