Skład : mąka żytnia razowa (85% w tym zakwas naturalny), woda, mąka pszenna, slonecznik (5%), drozdze, sol
...
Napisał(a)
Czy mozna jesc taki chleb? i jakie moze miec kcal i makro na 100g bo nie ma podanej kalorycznosci
Skład : mąka żytnia razowa (85% w tym zakwas naturalny), woda, mąka pszenna, slonecznik (5%), drozdze, sol
Skład : mąka żytnia razowa (85% w tym zakwas naturalny), woda, mąka pszenna, slonecznik (5%), drozdze, sol
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wpisz w kalkulatorze chleb żytni i wartości będą przybliżone
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT:
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
kiedys wpisywałem sobie sam do tabeli chleb o podobnym skladzie i na etykiecie miał takie wartosci
100g kcal351,0 B 9,7 g WW 70,0 g TŁ2,8 g
100g kcal351,0 B 9,7 g WW 70,0 g TŁ2,8 g
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Weź chleb z tabe kalorycznych, jakiejś wielkiej rozbieżności nie bedzie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Każdy chleb tyle samo kcal i makroskładników. Patrz na skład. Twoj jest średni. Warto wyelimnować mąkę pszenną i drożdże. Dobrej jakości będzie z pewnością na zakwasie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ponieważ dobrej jakości pieczywo z przewagą lub na mące żytniej robi się z zakwasu. Z drożdżami zwykłe pszenne.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Myślałem ,że ogólnie masz cos do drożdży jednak w celu lepszego spulchnienia pieczywa żytniego dopuszcza się a nawet zaleca dodatek do ciasta drożdży w ilości 0,8kg na 100kg mąki jak też są receptury piekarskie zawierające i wieksze ilosci drożdzy np chlep pełnoziarnisty z żyta ma do 2kg /100kg mąki także nie można dyskwalifikować chleba jako zły za to zawiera drożdże.Akurat tak się składa prowadzę piekarnie i korzystamy z kilku starych tradycyjnych receptur na pieczywo .
...
Napisał(a)
Oczywiście. Można dodawać. Z reguły jednak łatwo w ten sposób rozpoznać pieczywo słabszej jakości, do którego dodaje się słód, polepszacze i drożdże. Nie każdy patrzy na skład.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dokładnie fałszowanie pieczywa jest nagminne szczególnie przez duże piekarnie idące na ilość a nie jakość dlatego najlepiej by było robić sobie samemu.
Zmieniony przez - powersm w dniu 2019-03-28 20:44:43
Zmieniony przez - powersm w dniu 2019-03-28 20:44:43
...
Napisał(a)
tez jestem tego samego zdania, dlatego dosc rzadko jem wyroby gotowce, dopiero wtedy gdy juz po prostu ma na nie mega ochote.
co do samego pieczywa mozna wartosc liczyc na podstawie udzialu samej maki, okolo 70g wegli na 100g produktu bedzie w tego typu wypiekach
co do samego pieczywa mozna wartosc liczyc na podstawie udzialu samej maki, okolo 70g wegli na 100g produktu bedzie w tego typu wypiekach
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Polecane artykuły