jeszcze raz ja przypomne
-----------------------------------
I posilek 7:00
2x bialko jajka
250g mleka 1,5%
80g platkow owsianych
1 banan
1 kromka chleba razowego
2 plasterki poledwicy (szynka chuda)
serek light do smarowania
odrobina oliwy z oliwek
+komplex witamin
(+herbata+2lyzeczki cukru)
II posilek 10:30 (w szkole)
6 kromek chleba razowego
6 plasterkow poledwicy (szynka chuda)
5g maslo extra
III posilek 14:00 (15:00)
100g piersi z kurczaka
100g ryzu
30g ziarna slonecznika
(+sok owocowy)
TRENING 15:00
~16:00 50g glukozy
IV posilek 17:00
100g makaronu (lub 100g kaszy gryczanej)
100g piersi z kurczaka
+ Salatka warzywna
10g oliwy z oliwek
ogorek pomidor
2x rzodkiewka
3-5 liscie salaty
+komplex witamin
(+sok owocowy)
V posilek 20:00
250g mleka 1,5%
3 kromka chleba razowego
45g sera bialego chudego
serek light do smarowania
odrobina oliwy z oliwek
(+sok owocowy)
VI 22:30
40g odz. bialkowej + 300 ml mleka 0.5%
-----------------------------------
1. Czy platki owsiane (blyskawiczne) moge zjesc tak po prostu z zimnym mlekiem prosto z lodowki? Czy musze gotowac mleko, potem wsypac platki i czekac 30min (taki przepis jest na opakowaniu)?
2. Czy serek light do smarowania moze byc: TUREK Figura serek twarogowy naturalny 3% (B-8,5g, T-3g, WW-3,5g /w 100g)? czy zle trafilem?
3. Czy poledwica (szynka chuda) moze byc taka: Morliny morlinki dla dzieci o niskiej zawartosci tluszczu (B-19,6g, T-1,3g, WW-0g)? Czy to nie jest produkt przetworzony bo mam takie wrazenie? Moze lepiej kupic cos innego?
4. Jaki jesc chleb razowy? Zwykly razowy czy lepiej z miodem albo ziarnami czy inny?
5. Czy moge jesc smazonego kurczaka czy musze gotowac? Wiem ze im wyzsza temp. tym wiecej bialka traci, ale czy moge np w III posilku z ryzem jesc smazonego (bo zdecydowanie lepiej smakuje), a w IV posilku gotowanego z makaronem? I bedzie oki wszystko?
6. W dni nietreningowe stosowac taka sama diete jak w dni treningowe? Oczywiscie pomijam glukoze (ale czy odz. bialkowa na noc tez?)?
To chyba na tyle Z gory dzieki za odp.