w tym temacie będziemy wrzucać wszystkie warte uwagi przeczytania artykuły znajdujące się w dziale. Jeśli jakieś tematy waszym zdaniem są warte by tu się znalazły wysyłajcie je mejlem do mnie bądź innych moderatorów, jeśli będą godne by się tu znajdować, wrzucimy je.
Zapraszam również do zbioru linków w dziale odchudzanie:
https://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
https://www.sfd.pl/temat270420 - 10 rad na NIE dla początkującego
https://www.sfd.pl/temat226776 - Czynniki warunkujące sukces w kulturystyce
https://www.sfd.pl/temat314751 - Dla początkujących (dieta)
https://www.sfd.pl/temat373792 - 10 wskazówek żywieniowych
https://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety
https://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2
https://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2
https://www.sfd.pl/temat525889 - Co jeść w szkole
https://www.sfd.pl/temat183005 - Dieta na każdą kieszeń
https://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a
https://www.sfd.pl/temat162782 - Low carb na mase
https://www.sfd.pl/temat161108 - CKD - fakty nie mity
https://www.sfd.pl/temat398329 - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach)
https://www.sfd.pl/temat352941 - Posiłki przed i po treningowe
https://www.sfd.pl/temat334522 - Posiłki w pracy/szkole
https://www.sfd.pl/temat408024 - Carb cycling - dieta dla endomorfików, a może nie tylko
https://www.sfd.pl/temat425739 - Carbo Cycling - zasady manipulacji węglowodanami
https://www.sfd.pl/temat237159 - Ilość posiłków
https://www.sfd.pl/temat248788 - Wskazówki żywieniowe dla osób starszych
https://www.sfd.pl/temat283194 - Wskazówki żywieniowe w czasie cyklu sterydowego
https://www.sfd.pl/temat282396 - Anglia/UK czyli gdzie kupować i co jeść na emigracji
https://www.sfd.pl/temat198648 - Wagi produktów
https://www.sfd.pl/temat190872 - Piramida żywieniowa
https://www.sfd.pl/temat315747 - Oszukane posiłki, lekarstwo na monotonię
https://www.sfd.pl/temat268657 - Całoroczna kontrola tłuszczu - zoptymalizuj wzrosty, pozostań szczupły
https://www.sfd.pl/temat233462 - Jednoczesne gubienie tłuszczu i zyskiwanie mięśnia - jak to pogodzić?
https://www.sfd.pl/temat390128 - Wpływ czynników biotycznych i abiotycznych na efekt działania toksycznego ksenobiotyków
https://www.sfd.pl/temat285598 - Candida
https://www.sfd.pl/temat91094/ - Coś na apetyt
https://www.sfd.pl/temat237542 - Kaloryczne ciekawostki
https://www.sfd.pl/temat427009 - Troszkę o kaloriach
https://www.sfd.pl/temat319905 - Równowaga kwasowo-zasadowa
https://www.sfd.pl/temat344643 - Równowaga kwas.-zasadowa
https://www.sfd.pl/temat516764 - Równowaga kwas.-zasad, tabele pral, badania
https://www.sfd.pl/temat154708 - Energia
https://www.sfd.pl/temat218872 - Adaptacja metaboliczna
https://www.sfd.pl/temat121992 - Indeks Insulinowy
https://www.sfd.pl/temat202051 - Indeks Glikemiczny / Ładunek Glikemiczne
https://www.sfd.pl/temat219156 - Indeks Glikemiczny / Ładunek Glikemiczny
https://www.sfd.pl/temat242612 - Rozkład kalorii w ciągu dnia
https://www.sfd.pl/temat412877 - Blanszowanie
https://www.sfd.pl/temat77111/ - Smażenie
https://www.sfd.pl/temat241141 - Smażenie a zdrowie
https://www.sfd.pl/temat52358/ - Przepisy kulinarne
https://www.sfd.pl/temat228180 - Zdrowe przyrządzanie potraw
https://www.sfd.pl/temat221162 - Gotowanie na parze - przepisy i najważniejsze info
https://www.sfd.pl/temat512719 - Straty podczas przetwarzania/przechowywania żywności
https://www.sfd.pl/temat572603 - Pobieranie pokarmu- GŁÓD i SYTOŚĆ
https://www.sfd.pl/temat242485 - Jak powstają zmiany miażdżycowe
https://www.sfd.pl/temat423970 - Mity w odżywianiu.
https://www.sfd.pl/temat425789 - Minimalizowanie zagrożeń spowodowanych treningami przez dietę.
https://www.sfd.pl/temat243634 - Wytrzymałość na dietach ketogennych (ANG)
https://www.sfd.pl/temat218872 - Adaptacja metaboliczna
https://www.sfd.pl/temat218288 - Oczyszczona żywność
https://www.sfd.pl/temat219142 - Fakty i mity na temat cholesterolu
https://www.sfd.pl/temat229719 - Sposób na wolne rodniki
https://www.sfd.pl/temat275072 - Wolne rodniki
https://www.sfd.pl/temat96748/ - Intensywny trening a wolne rodniki
https://www.sfd.pl/temat567253 - Mutageny w żywności
https://www.sfd.pl/temat439093 - Trawienie - krótko i na temat
https://www.sfd.pl/temat494794 - Strawność pokarmów
https://www.sfd.pl/temat451202 - Pasożyty
https://www.sfd.pl/temat242485 - Jak powstają zmiany miażdżycowe
https://www.sfd.pl/temat218523 - Wewnętrzny termostat
https://www.sfd.pl/temat402651 - Czy wszystkie składniki odżywcze które zjadamy są wchłaniane i wykorzystywane?
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_na_Kcal_PROGRAM_-t432070.html - Program do obliczania zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/!!!KALKULATORY!!!-t432492.html - Zapotrzebowanie kaloryczne, BMI, BMR itp.
http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/acid.shtml - Tabela PRAL
https://www.sfd.pl/Badania-t518161.html - Badania
https://www.sfd.pl/temat525626 - The Paleo diet
https://www.sfd.pl/temat861495 - Monitoring żywności w Polsce
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-03-19 21:12:42
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-03-19 21:14:48