...
Napisał(a)
Bardzo lubie przyrzadzac sobie piers z kurczaka, na oliwie z oliwek i na koniec klade 2 plastry zoltego sera, wartosc odzywcza tej piersi odliczam oczywiscie sumujac piers z kurczaka, z lyzka oliwy oraz z 50 gramami sera zoltego ligth, jednak czy podczas topienia zmienia on swoje wlasciwosci i staje sie bardziej nie zdrowy ? (tak jak na przyklad frytka staje sie kilkadziesiat razy bardziej rakotworcza niz ziemniak)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Niestety tak, smażenie jest najgorszą formą przyrządzania jedzenia. Jednak nie popadajmy w przesadę, od zawsze smażyliśmy i będziemy smażyć, pilnuj tylko, żeby nie powtarzało się to trzy razy dziennie tylko np. trzy razy na tydzień
...
Napisał(a)
Smaczne ale "mniej zdrowe".. przerzuc sie na gotowanie :P
One world, One MUAYTHAI
...
Napisał(a)
rozumie ze kladziesz ser na piers i czekasz az sie stopi. wydaje mi sie ze nic sie nie zmieni, moze indek glikemiczny tego sera się zwiekszy. nie jest to jednak tak diemetralna zmiana jak w przypadku frytek o ktorych pisales. ja bym jadl i sie nie przejmowal
...
Napisał(a)
Indeks glikemiczny laktozy zawartej w serze
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
hehe j/w
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
no ale zmiana nie jest tak tragiczna i j/w 2,3 razy w tyodniu mozna sobie pozwolic widze na taki przysmak :)
...
Napisał(a)
Roztopiony żółty ser smakuje najlepiej. Nawet jak go nie roztopisz mogą w nim być antybiotyki, dioksyny, nitrozoaminy, azotyny, E251, E252 i **** wie co jeszcze - zależnie od producenta...
Ale zawsze, jak napisał ktoś wyżej, możesz go ugotować, będzie zdrowszy.
Wszystkim lubiącym smażony ser polecam tradycyjne danie kuchni czeskiej - smażony ser
Składniki:
- twardy żółty ser (salami, gouda, edamski itp.)
- jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, inne przyprawy wedle uznania
- tłuszcz do smażenia
Ser pokroić na grube plastry, z bułki tartej, przypraw i jajka przygotować panierkę. Panierować bardzo starannie najlepiej po dwa razy w jajku i w bułce na zmianę. Chodzi o to, aby panierka zabezpieczyła ser przed rozlaniem się na patelni jak się będzie topił. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, ale na wolnym ogniu, tak aby panierka się nie spaliła, a ser się roztopił.
Ale zawsze, jak napisał ktoś wyżej, możesz go ugotować, będzie zdrowszy.
Wszystkim lubiącym smażony ser polecam tradycyjne danie kuchni czeskiej - smażony ser
Składniki:
- twardy żółty ser (salami, gouda, edamski itp.)
- jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, inne przyprawy wedle uznania
- tłuszcz do smażenia
Ser pokroić na grube plastry, z bułki tartej, przypraw i jajka przygotować panierkę. Panierować bardzo starannie najlepiej po dwa razy w jajku i w bułce na zmianę. Chodzi o to, aby panierka zabezpieczyła ser przed rozlaniem się na patelni jak się będzie topił. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, ale na wolnym ogniu, tak aby panierka się nie spaliła, a ser się roztopił.
Chain Reaction - Basic Channel...
Poprzedni temat
Białko serwatkowe :)
Następny temat
Thermo speed, napoje energetyczne i moje pytania.
Polecane artykuły