Jaki macie na to pogląd?
...
Napisał(a)
Ciekawi mnie ilu z was je bądź pije surowe jajka? Znalazłem w jednym dzienniku przepis na to jednak nie wiem czy to jest do końca bezpieczne ze względu na salmonellą. Czy to może taka medialna nagonka jak było w przypadku świńskiej grypy itp
Jaki macie na to pogląd?
Jaki macie na to pogląd?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ja zawsze odradzam picie surowych jaj. Niektórzy faktycznie tak robią. Ja nie widzę powodu:
1. Ryzyko choroby
2. Gorsze przyswajanie niż gotowanych chociażby
3. Surowe zapewne mniej smaczne(choć nie próbowałem)
pzdr
1. Ryzyko choroby
2. Gorsze przyswajanie niż gotowanych chociażby
3. Surowe zapewne mniej smaczne(choć nie próbowałem)
pzdr
...
Napisał(a)
ja czasami robie sobie wydmuszke- jak nie wiesz co to wysmuszka to jest to jajko w ktorym robi sie 2 małe dziurki po 2 stronach przekrecasz i wypijasz jedna dziurka cale jajko, mozna tez kogiel mogiel zrobic
ja nie mam problemow po tym jak wypije jajko:D
ja nie mam problemow po tym jak wypije jajko:D
No Pain No Gain!
...
Napisał(a)
debee- oczywiście że można zrobić jajecznice czy też je ugotować, ale o ile wygodniej i łatwiej jest wypić szejka z 5 jaj niż np. je zrobić rano i zjeść. Szejka wyciągam z lodówki i pije co zajmnie jakieś 5 min. Ale dzięki za opinie :)
...
Napisał(a)
to już zależy co komu smakuje bardziej
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Typowy kogiel-mogiel (kogel-mogel) to utarte żółtko z cukrem.
Jeśli chodzi jednak o całe jajko to polecam zrobić to nieco inaczej.
Oddzielić białko od żółtka, wlać białko do garnka (litrowego) i wymieszać na pianę (najlepiej mixerem). Dodać do tego żółtko (wlać i znowu przemieszać, przemixować) a na samym końcu dodać łyżkę, dwie łyżki (jak kto lubi) do smaku (może być fruktoza) -> wymieszać aż cukier przestanie 'strzelać', rozpuści się.
Bardzo smaczne, u jednych po spożyciu potęguje uczucie głodu (przychodzi smak na konkrety),
Ważne, by cukier dodać na końcu, inaczej białko nie ubiję się.
Jeśli chodzi jednak o całe jajko to polecam zrobić to nieco inaczej.
Oddzielić białko od żółtka, wlać białko do garnka (litrowego) i wymieszać na pianę (najlepiej mixerem). Dodać do tego żółtko (wlać i znowu przemieszać, przemixować) a na samym końcu dodać łyżkę, dwie łyżki (jak kto lubi) do smaku (może być fruktoza) -> wymieszać aż cukier przestanie 'strzelać', rozpuści się.
Bardzo smaczne, u jednych po spożyciu potęguje uczucie głodu (przychodzi smak na konkrety),
Ważne, by cukier dodać na końcu, inaczej białko nie ubiję się.
Polecane artykuły