- Połówka młodej kapusty
- 1pomidor
- 1marchew
- koperek
- ocet
- sól,pieprz
- troszkę masła
- duża cebula 1szt.
Przepis
1.Połówkę kapusty siekamy w plasterki i gotujemy ok.1h aż będzie to wszystko miękkie .
2.Po ugotowaniu wylewany 3/4 wody i zostawiamy resztę wraz z ugotowaną młodą kapustą.
3.Dodajemy łyżkę stołową masła i łyżkę octu.
4.Dodajemy posiekaną w drobniutkie plasterki marchew na tarce.
5.Dodajemy posiekany pomidor w plastry (cieniutkie)
6.Dodajemy posiekaną w plasterki cienkie dużą cebulę
7.Dodajemy trochę koperku (garść) + sól pieprz
8.Jak wszystko się ugotuje (pare minut) na koniec dorzucamy jeszcze troszeczkę koperku żeby było go czuć i wcinamy.
Dla tych którzy nie przepadają za cebulą (tak jak ja!) nie czuć je praktycznie wogóle w tej sałatce.
Bardzo smacznego wg. mnie
Smacznego
Zmieniony przez - ukasz_ns w dniu 2010-05-12 14:35:39
http://www.sfd.pl/ukasz_ns/który_to_już_dziennik...-t639371.html --> powoli do celu