ok:)
...
Napisał(a)
Mam następujące pytanie czy płatki owsiane, jęczmienne itp. wpływają na zakwaszenie organizmu (podobnie jak mięso), czy działają bardziej w kierunku odczynu zasadowego? Zastanawiam się również, czy istnieje możliwość sprawdzenia odczynu naszego organizmy, jeśli tak to jakie symptomy wskazują na jeden lub drugi stan. Pytam się, bo nie od dziś wiadomo, że równowaga kwasowo-zasadowa ma wpływ na wyniki sportowe i ogólnie rozumianą progresję wyników.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Płatki zbożowe przesuwają równowagę w kierunku zakwaszającym. Spowodowane jest to głównie kwasotwórczym działaniem fosforu. Kiedy jednak płatki przygotujemy na mleku, które wprowadza znaczący udział zasadowego wapnia, wszystko wraca do normy. Proporcje te możemy jeszcze bardziej przesunąć w kierunku alkalizacji, gdy dodatkowo spożyjemy jakieś warzywa lub owoce. Jeżeli posiłki uwzględniają zarówno produkty o charakterze zasadowym jak i kwasowym możemy mieć pewność, że nic złego się nie dzieje. Nie ma żadnej konieczności tego sprawdzać.
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
Następny temat
Dieta na mase do korekty
Polecane artykuły