Czas przygotowania: 10 min
Składniki 12 sztuk
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 45g odżywki białkowej Trec Whey Protein Concentrate o smaku hawaiian chocolate
- 150g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 ml olej MCT Gold
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- odrobina słodziku/łyżka miodu/2 łyżeczki cukru trzcinowego – do wyboru
Przygotowanie
W misce połącz ze sobą wszystkie sypkie produkty: mąkę, płatki owsiane, odżywkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Roztrzep jajo i połącz z olejem oraz mlekiem. Połącz składniki sypkie z mokrymi, dodaj substancję słodzącą i dobrze wymieszaj tworząc masę do muffinów. 12 sztuk papierowych papilotów napełnij do trochę ponad połowy uzyskaną masą i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Wartości odżywcze
Białko: 75g
Węglowodany: 151g
Tłuszcz: 155g
Kalorie: 1929 kcal
dla 1 sztuki
Białko: 6g
Węglowodany: 13g
Tłuszcz: 13g
Kalorie: 190 kcal