Skład na 3 szaszłyki:
Łosoś świeży 250g
Ananas świeży półtora grubego plastra.
Ryż basmati 100g
Oliwa z oliwek 5ml
Szpinak świeży
Jako marynaty użyłem koperkowego sosu do sałaty knorr.
Przygotowanie:
Ananasa obieramy, kroimy w kostkę jak kto lubi, to samo czynimy z łososiem, całość mieszamy z marynatą i oliwą, nadziewamy na wykałaczki i pieczemy ~20min w 180 stopniach (termoobieg).
BTW w całej porcji:
1000kcal, 60g białka, 40g tłuszczu, 100g węglowodanów(przy założeniu, że ananas ważył 200g)
Zapraszam do polubienia przepisu na FB:
https://www.facebook.com/TrenerDietetykGdansk
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-05-06 13:21:40
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]