SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 806

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 824
Jeśli w diecie mam 100g kurczaka
to mam go ważyć 100g surowego czy 100g już ugotowanego

pozdr
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3811
100 g surowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 824
ale jak ważysz surowe 100g to ważysz wtedy wode i to mięso, a po ugotowaniu jest to 80g w ktorym rzeczywiscie jest 21g białka a w tym przed ugotowaniem to nie ma 21g białka bo warzyłeś w większości wodę

źle myślę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11162 Napisanych postów 51739 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zawiłość powyższego posta zniszczyła mi mózg, więc odpowiem tak: w mięsie surowym, jak i ugotowanym masz tyle samo białka. Te 80 g to waga mięsa, z którego uszła woda przy obróbce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6494 Napisanych postów 77245 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 762178
Zawsze wazysz przed obrobka. W przypadku miesa gotowanego/pieczonego bedzie ubytek wody. Z kolei produkty zbozowe nasiakna woda. W zadnym z przypadkow nie zmienia to ilosci skladnikow odzywczych.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zamiast Coli Light

Następny temat

Redukcja do oceny

WHEY premium