Jakie są różnice miedzy tymi dwoma mięsami? Jeśli nie jestem żadnym zawodowcem itp to nie musze jeść ciągle filetów i wydawać milinów, prawda? Mógłbym jeść ciągle udka czy coś podobnego składem?
...
Napisał(a)
Wiadomo, że cenowo mocno wygrywa udko.
Jakie są różnice miedzy tymi dwoma mięsami? Jeśli nie jestem żadnym zawodowcem itp to nie musze jeść ciągle filetów i wydawać milinów, prawda? Mógłbym jeść ciągle udka czy coś podobnego składem?
Jakie są różnice miedzy tymi dwoma mięsami? Jeśli nie jestem żadnym zawodowcem itp to nie musze jeść ciągle filetów i wydawać milinów, prawda? Mógłbym jeść ciągle udka czy coś podobnego składem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
pewnie ze mozesz. Udka sa calkiem wporzadku. Pamietaj jednak zeby urozmaicac diete innym miesem czy tez rybami, a nie szamac non stop kurczaków ;)
desiderata
...
Napisał(a)
Dokładnie,podroby też dobra opcja. Zastanowił bym się jednak nad tymi cenami. Kupując pierś masz "czyste mięso" z małą ilością tłuszczu,kupując udka wydajesz mniej za kg,ale jak to się ma po odrzuceniu kości?Być może stosunek wagi do ceny jest na korzyść piersi? Ale jak mówią inni,są też inne mięsa/podroby/ryby:)
...
Napisał(a)
Czyste mieso z udek kosztuje ok 10-12zl/kg. Masz tez do wyboru inne rodzaje mies, np wieprzowina.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Pierś - niemal czyste, chude mięso. Udka - mięso, kości, sporo tłuszczu, skóra.
A teraz praktyka: jeśli obedrzesz surowe udko ze skóry i oczyścisz z widocznego tłuszczu, to masz bardzo dobre mięso do przygotowania. I trochę oszczędzisz.
Jak wskazał Domer - możesz brać też np. mniej tłuste elementy wieprzowe, ale one też są cenowo porównywalne z piersią kurczaka.
Tak czy owak: dieta powinna być zróżnicowana, a nie monodrobiowa
A teraz praktyka: jeśli obedrzesz surowe udko ze skóry i oczyścisz z widocznego tłuszczu, to masz bardzo dobre mięso do przygotowania. I trochę oszczędzisz.
Jak wskazał Domer - możesz brać też np. mniej tłuste elementy wieprzowe, ale one też są cenowo porównywalne z piersią kurczaka.
Tak czy owak: dieta powinna być zróżnicowana, a nie monodrobiowa
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Poprzedni temat
Dieta na wyrzeźbienie sylwestki i ew. zrzucenie paru kilogramów
Następny temat
Moja dieta na mase do ewentualnej poprawy
Polecane artykuły