Potrzebujemy:
-250g twarogu chudego,
-200g jogurtu 0%,
-jabłko (u mnie 200g),
-2 czubate łyżeczki żelatyny (około 7g),
-około 40ml gorącej wody (tylko tyle żeby rozpuścić żelatyny),
-cynamon (czubata łyżeczka),
-sproszkowane goździki (szczypta),
-słodzik.
Przygotowanie:
1)Połowę jabłka, twaróg oraz jogurt wrzucamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Żelatynę zalewamy wrzątkiem i mieszamy aż się rozpuści. Drugą połowę jabłka kroimy w kostkę.
2)Do tego co mamy w wysokim naczyniu dodajemy odrobinę goździków oraz cynamon i rozpuszczoną żelatynę. Znowu blendujemy do połączenia składników.
3)Wymieszaną masę przelewamy do docelowego naczynia, wrzucamy tam jabłko pokrojone w kostkę i mieszamy łyżką. (Ja wrzuciłem połowę a 2 połowę "powtykałem" w powierzchnię żeby ładniej wyglądało ) Wkładamy to cudo do lodówki na parę ładnych godzin (u mnie cała noc).
4)A oto efekt jak już żelatyna zwiąże.
B: 68,6g
w: 50,4g
T: 0,2g
wartość kaloryczna: 480kcal
Zmieniony przez - Klepak94 w dniu 2013-05-17 08:44:20