...
Napisał(a)
Witam, szukając wartości odżywczych mojej wędliny natchnąłem się na wartości żelatyny i ma Ona w 100g 87g białka? Czy to jakiś błąd czy tak jest? Jeżeli tak to co to za białko? moglibyście mi coś o nim powiedzieć?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zapraszamy do dzialu "Odzywianie"
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Żelatyna - prześwitujące, bezbarwne ciało stałe, naturalna substancja, będąca mieszaniną białek i peptydów, pozyskiwana w drodze częściowej hydrolizy kolagenu, zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Składa się z glicyny, proliny i hydroksyproliny. Rozpuszczona w wodzie tworzy układ koloidalny – zol liofilowy, który łatwo przechodzi w żel, o ile temperatura otoczenia nie jest zbyt wysoka.
Poprzedni temat
Placek na każdą okazję :-D
Następny temat
Jakiś sos do kaszy gryczanej/ryżu brązowego
Polecane artykuły