Witam ponownie

Dla tych którzy mnie nie znają link do poprzedniego dziennika, zaczynałam od wagi 52kg i zera mięśni

Po dwóch tyg. totalnego nic nie robienia (a miałam taaakie plany) otwieram kolejny rozdział w moim życiu treningowym i nie mogę się już doczekać.
3 kwietnia zakończyłam masę, zdjęcia poniżej są z tego okresu. Jak widać wymiary przez te dwa tyg. nie uległy ogromnym zmianom. Niestety obecnie nie jest najlepszy moment na dokonywanie pomiarów, ponieważ czekam na >ten dzień< no, ale tak wypadło wiec trzeba się z tym pogodzić.

Moim obecnym celem jest delikatna redukcja (głównie cm z nóg i pasa), ale przede wszystkim rzeźba. Mam nadzieje ze ćwicząc intensywnie uda mi się przebudować moje ciało.
Mój nowy trening to Split, ułożony przez mnie wiec może nie być super, uwagi mile będą widziane.
Plan na 8 tygodni
Poniedziałek Nogi i Barki
1. Przysiad ze sztanga 4x15
2. Wypychanie nóg na suwnicy 4x15
3. Boczny przysiad - plie 4x15
4. Wykroki 3x15
5. Wyciskanie sztangielkami siedząc 3x12
6. Unoszenie sztangielek bokiem 3x12
7. Unoszenie sztangielek do przodu
Środa Plecy i Biceps
1. Podciąganie 4x12
2. Ściąganie drążka do klatki nachwytem 4x12
3. Przyciąganie linki wyciągu siedząc 4x12
4a. Uginanie ramion na wyciągu 3x12
4b. Uginanie sztangielek na siedząco 3x12
5. Uginanie ze sztanga 3x12
Piątek 3x12Klatka i Triceps
1. Wyciskanie sztangi na ławeczce płaskiej 4x12
2. Rozpiętki na płaskiej ławeczce 4x12
3. Dipsy - pompki na drążku 4x12
4a. Prostowanie ramion na wyciągu 3x12
4b. Wyciskanie francuskie 3x12
5. Pompki na ławce w podporze Tylem 3x12
W środę i piątek aero po siłowym, w pon sauna, w sobotę lub niedziele wypady rowerowe lub długie spacery, tych również nie mogę się doczekać. Po wczorajszych 4h Tylek mnie troszkę boli, ale samopoczucie rewelacja.
Dieta
Dni treningowe kcal 1750-1800 B/T/Ww 150/60/145
Dni nie treningowe kcal 1550-1600 B/T/Ww 135/60/123
Posiłki
1. 06:45 jogurt, płatki, jabłko, orzechy lub jajka, płatki, jabłko, orzechy
2. 09:15 tuna, kura, ryz, pieczywo własne lub chrupkie, warzywa (sałata, ogórek)
3. 12:30 kura, ryba ryz brązowy, kasza gryczana, warzywa z pary
4. 15:00 kura, tuna, ryz, jajko, warzywa z pary
5. 17:30/18:00 kura, ryba, ryz brązowy, kasza gryczana, warzywa z pary (świnka, surówka w nie treningowy) - przed treningiem
6. Po treningu - białko, owoc lub węgle
7. Przed spaniem - serek wiejski
W dni bez treningu bez białka, przed treningiem zero tłuszczy. Rozkład składników proporcjonalny, śniadanie przewaga węgli,
Wszystko jest liczone w Dzienniku Posiłków i ważone. Postaram się wstawiać dokładną miche, ale ponieważ jest ona stała i nie ciekawa prawdopodobnie ograniczę się do zdj. Wszystko zależy od wolnego czasu. W sob i niedziele dieta trzymana w pewnym stopniu. Moim celem jest raz w tyg. ugotować/upiec/ przygotować cos ciekawego (z mojej ogromnej kolekcji przepisów) zdj w miarę możliwości będę. Dodatkowo z powodu wycieczek będzie dużo grillowania i mogą być problemy z 5/6 posiłkami. Będę się oczywiście starać.
W zależności od samopoczucia na treningach będę zmieniać ilość węgli. Zależy mi na rzeźbie bardziej niż redukcji. Dlatego jeśli zauważę brak siły lub nie będzie postępów zwiększam kcal.
To tyle na początek zapraszam do komentowania i częstego odwiedzania, postaram się zapewniać rozrywkę filmikami z ćwiczeń, zdj jedzonka a przede wszystkim swoim progresem.
PS. Proszę poczekać z komentarzami aż wstawię zdjęcia, dziekuję.
Zmieniony przez - TygrRyseK w dniu 2010-04-18 11:20:48
Be yourself everyone else is already taken
http://www.sfd.pl/Tygrysica/Kontunucaja_walki_o_super_sylwetke-t588251.html