czy nadmiar cynku powoduje bezsennosc ? ja suplementuje sie codziennie chela-min z olimpu ktory ma 15 mg cynku, luteina bio-complex 7,5 mg cynku i do tego na noc sobei ostatnio dalem jeszcze chela-cynk a ma 30 mg czyli łącznie 52,5 + z diety mysle ze swoje tez wyjdzie........bo tu czlowiek che byc fajny i miec kupe testosteronu, od pewnego czasu mam konkretne problemy ze snem...nie mam pojecia co jest tego powodem... mam 19 lat cwicze 3-4 razy w tygodniu. Moj sen wyglada tak ze budze sie w srodku nocy i mecze sie godzine lub 2 zanim zasne... i dalej znow przebudzenia jeszcze nad ranem i pobudka wczesnie i juz nie ma bata zeby zasnac... przykladowo zasypiam 23 pobudka o 2 i zanim zasne slysze jak zegar wybija w ekstermalnych wypadkach 3:30, potem sen jest juz bardzo lekki przebudzenie gdy ktos chodzi po kuchni o 5 a o 7-8 gdy juz wszyscy u mnei wstaja kompletna pobudka...- tak jest na szczescie stosunkowo rzadko i najczesciej w dni treningowe ale 1-2 razy na tydzien sie zdarzy.... w najlepszych przypadkach czyli w pozostale dni budze sie tylko raz i na krotko.... wydaje mi sie ze zaczelo sie jakeis 2 tygodnie temu...
prosze o opinie kogos kto wie czy nadmiar cynku powoduje bezsennosc czy to moze cos innego...
moje suplementy..: storm 2 razy dziennie, shock w dni treningowe przed treningiem( dopoki dzis nie zobaczylem wzmianki o cynku i bezsennosci podejrzewalem wlasnie shocka ale, kofeina nei dziala na mnie az tak mocno... i jeszcze dawke shocka biore najpozniej o 15 a trening koncze najpozniej 0 17 potrafie wypic sporo TIGERA np. pol litra albo wiecej, np na imprezie.. ale nie mam po nim problemu z zasnieciem..) Biore jeszcze omega-3 2 razy dizennie po kapsie, vita-plex z olimpu i chela-magb6 z olimpu na wieczor....
dzis nie wezme mineralow i nei bede bral shocka ale prosze o pomoc...bo jest to naprawde męczące....
prosze o opinie kogos kto wie czy nadmiar cynku powoduje bezsennosc czy to moze cos innego...
moje suplementy..: storm 2 razy dziennie, shock w dni treningowe przed treningiem( dopoki dzis nie zobaczylem wzmianki o cynku i bezsennosci podejrzewalem wlasnie shocka ale, kofeina nei dziala na mnie az tak mocno... i jeszcze dawke shocka biore najpozniej o 15 a trening koncze najpozniej 0 17 potrafie wypic sporo TIGERA np. pol litra albo wiecej, np na imprezie.. ale nie mam po nim problemu z zasnieciem..) Biore jeszcze omega-3 2 razy dizennie po kapsie, vita-plex z olimpu i chela-magb6 z olimpu na wieczor....
dzis nie wezme mineralow i nei bede bral shocka ale prosze o pomoc...bo jest to naprawde męczące....