Witam Państwa bardzo serdecznie. Bardzo długo wahałem się nad podjęciem pisania tego typu dziennika ale może chociaż jedną małą duszyczkę moje wypociny zaciekawią . Nazywam się Maciej Dejnacki mam 23 lata 1993 rocznik. Startuję w kategorii kulturystyka klasyczna do 175 cm wzrostu. Moim jak narazie jedynym startem były zeszłoroczne Debiuty gdzie zajołem pechowe 4 miejsce. W tym roku dokładam wszelkich starań by stało się inaczej. Do docelowych wiosennych zawodów pozostało mi zaledwie 3 tygodnie niestety z braku funduszy sezon wiosenny będę musiał zamknąć ;( Jednakże w tym roku planuję sezon jesienny i będą to docelowe MPJ odbywające się w moim mieście oraz podjęcie rękawicy i możliwości startu w Arnold Classic 2016 w Barcelonie pod koniec września co jest aktualnie spełnieniem moich marzeń i zrobię wszystko co w mojej mocy bym mógł godnie reprezentować nasz kraj w tych elitarnych zawodach. W porównaniu z zeszłym sezonem dorzuciłem około 2 kg masy mięśniowej. Także jestem pełen nadzeji i pokory oraz szacunku do przygotowujących się kolegów. Przygotowania tzw redukcję zacząłem troszkę wcześniej bo około 16 tygodni przed zbliżającymi się zawodami . Masę zakończyłem na 96 kg . Aktualnie ważę plus minus 84 kg . Moim trenerem jest mój serdeczny kolega ogromny autorytet Łukasz Sosiński który także przygotowuje się do MP ale w kategorii 90 kg. W tym roku mam zaszczyt reprezentować barwy Black and White Ostrowiec Świętokrzyski za co serdecznie dziękuję trenerowi Grzegorzowi Kępie. Na siłowni bez ładu i składu trenuję 6,5 roku a na poważnie około 2,5 roku. Moim celem jest ciągły rozwój sylwetki i start po przerwie w 2017 roku w kategorii ciężkiej. Wrzucę kilka fotek jak wyglądałem zaczynając i w miarę aktualne fotki. O kolejny wpis postaram się wieczorem gdzie opiszę jak aktualnie ćwiczę i jak wygląda moja dieta oraz suplementacja. Witam jeszcze raz wszystkich ;) PS. serdeczne gratulacje dla dzisiejszych zwycięzców a szczególnie Piotrka Piechowiaka za zwycięstwo w open.