Szanowni. Mam na imię Rafał, mam 35 lat i ważę 114kg, co przy wzroście 183cm daje BMI na poziomie 34.04 (I stopień otyłości, zbliżający się do II stopnia otyłości). Mam nadzieję, że wątek jest w dobrym miejscu.
Przez większość życia bardzo luźno podchodziłem do kwestii zdrowego odżywiania i trzymania diety. Doprowadziło to do tego, że w wieku 29 lat stanąwszy pierwszy raz na wadzę od wielu lat moim oczom ukazała się liczba 127KG! Po odpuszczeniu wszelkich fast foodów, słodzonych napojów i innego szitu, którym się odżywiałem waga w około pół roku spadła do 117kg.
Nadal sporo za dużo, ale trzymałem ją przez kilka lat.
Na początku ubiegłego roku wziąłem się za siebie i zszedłem z wagą do 104kg. Niestety przez splot złych wydarzeń (wiem, brzmi jak wymówka) wróciłem do wagi 114kg.
Teraz nadszedł moment, w którym ponownie poczułem się źle ze swoim ciałem i postanowiłem wziąć się za siebie. Nie ukrywam, że fajnie byłoby dostać od Was trochę cennych rad, motywacji i kopa do działania.
Jako, że do moich urodzin pozostało okrągłe 113 dni to postawiłem sobie za cel schudnięcie do wtedy 20kg. To by oznaczało osiągnięcię wymarzonego poziomu "nadwagi"!
Suche dane:
Wzrost : 183 cm
Waga : 114 kg
Obwód klatki: 114 cm
Obwód ramienia: 38 cm
Obwód talii: 108 cm
obwód na wys pępka: 118cm
biodra: 109 cm
udo: 64 cm
łydka: 45cm
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem
Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca, około 2,5km na parking, zabawa z dzieckiem
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : w chwili obecnej brak, czas to zmienić
Odżywianie : normalne, bez alergii i bez nietolerancji
Cel : redukcja 20kg w ciągu następnych 113dni
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : ok
Preferowane formy aktywności fizycznej : brak preferencji, nie umiem pływać
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : ashwaghanda (Mother’s Protect), Trizer (jeszcze nie otwarty), witaminy z Olimpa
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Mam kartę Multisport i trzy siłownie w okolicy.
PLAN TRENINGOWY (od dzisiaj):
Poniedziałek – FBW
Wtorek – Cardio
Środa – EMS
Czwartek – Cardio
Piątek - FBW
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, rady jak i motywację do spalania tłuszczu :)
Pozdrawiam,
Rafał
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:10:14 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:10:40 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:11:19 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:14:44 PM
Przez większość życia bardzo luźno podchodziłem do kwestii zdrowego odżywiania i trzymania diety. Doprowadziło to do tego, że w wieku 29 lat stanąwszy pierwszy raz na wadzę od wielu lat moim oczom ukazała się liczba 127KG! Po odpuszczeniu wszelkich fast foodów, słodzonych napojów i innego szitu, którym się odżywiałem waga w około pół roku spadła do 117kg.
Nadal sporo za dużo, ale trzymałem ją przez kilka lat.
Na początku ubiegłego roku wziąłem się za siebie i zszedłem z wagą do 104kg. Niestety przez splot złych wydarzeń (wiem, brzmi jak wymówka) wróciłem do wagi 114kg.
Teraz nadszedł moment, w którym ponownie poczułem się źle ze swoim ciałem i postanowiłem wziąć się za siebie. Nie ukrywam, że fajnie byłoby dostać od Was trochę cennych rad, motywacji i kopa do działania.
Jako, że do moich urodzin pozostało okrągłe 113 dni to postawiłem sobie za cel schudnięcie do wtedy 20kg. To by oznaczało osiągnięcię wymarzonego poziomu "nadwagi"!
Suche dane:
Wzrost : 183 cm
Waga : 114 kg
Obwód klatki: 114 cm
Obwód ramienia: 38 cm
Obwód talii: 108 cm
obwód na wys pępka: 118cm
biodra: 109 cm
udo: 64 cm
łydka: 45cm
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem
Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca, około 2,5km na parking, zabawa z dzieckiem
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : w chwili obecnej brak, czas to zmienić
Odżywianie : normalne, bez alergii i bez nietolerancji
Cel : redukcja 20kg w ciągu następnych 113dni
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : ok
Preferowane formy aktywności fizycznej : brak preferencji, nie umiem pływać
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : ashwaghanda (Mother’s Protect), Trizer (jeszcze nie otwarty), witaminy z Olimpa
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Mam kartę Multisport i trzy siłownie w okolicy.
PLAN TRENINGOWY (od dzisiaj):
Poniedziałek – FBW
Wtorek – Cardio
Środa – EMS
Czwartek – Cardio
Piątek - FBW
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, rady jak i motywację do spalania tłuszczu :)
Pozdrawiam,
Rafał

Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:10:14 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:10:40 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:11:19 PM
Zmieniony przez - Milord83 w dniu 11/5/2018 12:14:44 PM