* 550g filetów z piersi kurczaka
* 80g oliwek (proponuję użyć już pokrojonych, będzie szybciej

* 3 listki świeżej bazylii
* czosnek granulowany i ulubione przyprawy
* suszone płatki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
* filety myjemy, czyścimy z niepotrzebnych błon, etc,
* w każdym filecie robimy tzw. "kieszonkę". nalezy wbić ostry nóż delikatnie, aby nie przeszedł na wylot i nakrawać aż do uzyskania otwarcia, które będziemy nadziewać
* do kieszonek włożyłam świezy liść bazylii, na to kilka płatków suszonego czosnku i sporą ilość pokrojonych oliwek
* cały filet przyprawiamy wg. uznania (ja uzyłam papryki ostrej wędzonej, oregano, czosnku i bazylii suszonej)
* filety wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 30 min. i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
BTW I KCAL NA CAŁOŚĆ:
Białko= 118g
Węglowodany= 2g (z oliwek)
Tłuszcz: 31g
Kalorie: 751 kcal
FOTY:





Stop wishing start doing