
Pewnie niektórzy znaja ten patent.
Krótko i na temat:
Potrzebujemy:
Filet z kury ~200g
Jajko
Czosnek
Pieprz biały
Papryka ostra
wiórki kokosowe: około 50g z czego do filetów przyklei sie z 30g.
PAM do smażenia.
Po kolei...
Fileta przekrawamy wzdłuż żeby byly cieńsze plastry, doprawiamy.
Jajko z łyżką wody(lepiej sie trzepie) roztrzepujemy widelcem.
Przyprawione filety obtaczamuy w jaku i w wiórkach (dość mocno dociskając)
Grzejemy spsikana PAM-em patelnie na około 3/4 mocy palnika,
smażymy po ok 3-5 min z każdej strony.
BTW. dla samych filetów:
B-40
W-2
T-15-20
Kcal~ 320
Dobre dla lowcarbowców i CKD-owców co tęsknią za panierowanym filetem...
Ja jeszcze z ryżem i tajskim sosem chili a co tam masa



Zmieniony przez - sqrwi3l w dniu 2011-02-13 22:39:54