Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
11
Dobry dzionek
Z racji problemów zdrowotnych przez jakiś czas nie mogę za bardzo obciążać mięśni brzucha. Na siłownię chodzę lekko ponad pół roku, wykonuję głównie ćwiczenia na zwiększenie masy mięśniowej. Interesują mnie ćwiczenia na klatkę, ręce i nogi oraz cardio w obojętnie jakiej postaci byle zbyt nie męczyło konkretnie mięśni brzucha, a dokładniej ich dolnej części. Dodam że nie jestem zbyt obeznany, wykonywałem podstawowe ćwiczenia typu wyciskanie na ławeczce, nogi na suwnicy i ręce hantlami, do tego podciąganie, więc mój wachlarz ćwiczeń jak i doświadczenie nie jest zbyt imponujące.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
11
Konkretnie to lekkie zapalenie wyrostka robaczkowego, czyli przewlekłe delikatne bóle tego miejsca nasilające się przy wysiłku mięśni brzucha. Zbyt słabe żeby podjąć się zabiegu więc muszę się z tym męczyć aż mi się pogorszy lub załagodzi i odezwie w przyszłości.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784568
Wiesz ale to zawsze będzie Ci utrudniać trening, bo da się ułożyć trening nie angażujący bardzo mocno do pracy mięśni brzucha ale będzie on musiał być pozbawiony najważniejszych ćwiczeń siłowych. Nie będziesz mógł wykonywać przysiadów, martwych ciągów, wiosłowań bo one będą wymagały mocnego napięcia mięśni rdzenia a to może pogarszać sytuację. A plan musisz oprzeć na maszynach głównie bo innej możliwości za bardzo nie masz dopóki nie wyleczysz "kontuzji". Zajrzyj do atlasu ćwiczeń tam znajdziesz masę odpowiednich ćwiczeń.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12448
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
rowniez niestety bedzie to obciazenie dla organizmu,kazdy wysilek fizyczny generuje stres, jak i wymusza na naszym ciele szybsze przemiany metaboliczne, szybsze krazenie krwi, tlenu wiec i twoj wyrostek niestety oberwie. co jeszcze sam ruch bedzie generowal wstrzasy dla ciala i mozesz niestety wyrostek rowniez nieco podraznic tym sposobe. nie latwiej bedzie po prostu pozbyc sie gada? jezeli jest to stan przewlekly i ciagle gdzies tam bedzie sie odzwyal i ograniczal Twoje mozliwosci wysilkowe? warto to rozwazyc