Jestem kobietą w wieku 41 lat, od półtora roku chodzę na siłownie ale ciągle mam problem z udami i biodrami, są dobrze umięśnione ale za tłuste, może to efekt jedzenia słodyczy lub stresu. Bardzo proszę o porady tylko konkretne zaznaczę, że nie jestem słabeuszem i nie boję się ćwiczeń.
Przedstawię mój plan treningowy w skrócie.
siłownnia 4,5 razy w tygodniu, w tym ćwiczenia na nogi 2 razy w tygodnu po 6 ćwiczeń (3 serie w 1 ćwiczeniu),oczywiście inne ćwiczenia na różne partie ciała w innne dni plus każdorazowo po ćwiczeniach siłowych 45 minut aeroby na orbitku.Nie mogę się skoncentrować na diecie, czy to jest główny powód mojego problemu. Zaznaczę jeszcze, że mam takie mocne nogi od dziecka nawet jak mocno schudłam to one były i tak grube. obecna moja waga to 68 kg przy wzroście 161cm. wiek 41 Jeszcze raz proszę o fachowe porady bo na mojej siłowni nie ma trenera, każdy sobie sam ćwiczy.
Waga: 68
Wzrost: 161
Obwód klatki: 100
Obwód ramienia: 32
Obwód talii: 76
Obwód uda: 58
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem nie umiem wyliczyć
Aktywność w ciągu dnia: obecnie nie pracuję
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siównia 4,5 razy w tygodniu
Odżywianie: obecnie staram się stsować dietę kulturystyczną, ale nie daje rady jem za dużo słodyczy
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: bbrak
Stan zdrowia: dobry, brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia 4 razy ok.2 godz. w tym aeroby
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: bardzo dużo różne te legalne i mniej legalne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: cały czas stosuję
Stosowane wcześniej diety: przeważnie kopenhaska 6 razy ww ciągu 10 lat, 20 lat temu przez 10 miesięcy prawie nic nie jadłam, obecnie nie mogę ustabilizować sobie diety jeśli jem mało to chudnę 5 kilo ale szybko wracam do poprzedniej wagi. Mam dużą tendencję do tycia jek pofolguję to szybko tyję. Byłam pulchnym dzieckiem moja najwyższa waga w wieku 17 lat 84 kg, obecnie nie dopuszczam do takiej wagi jeśli na wadze pojawia się 70 to wpadam w panikę i szybko chudnę.
Przedstawię mój plan treningowy w skrócie.
siłownnia 4,5 razy w tygodniu, w tym ćwiczenia na nogi 2 razy w tygodnu po 6 ćwiczeń (3 serie w 1 ćwiczeniu),oczywiście inne ćwiczenia na różne partie ciała w innne dni plus każdorazowo po ćwiczeniach siłowych 45 minut aeroby na orbitku.Nie mogę się skoncentrować na diecie, czy to jest główny powód mojego problemu. Zaznaczę jeszcze, że mam takie mocne nogi od dziecka nawet jak mocno schudłam to one były i tak grube. obecna moja waga to 68 kg przy wzroście 161cm. wiek 41 Jeszcze raz proszę o fachowe porady bo na mojej siłowni nie ma trenera, każdy sobie sam ćwiczy.
Waga: 68
Wzrost: 161
Obwód klatki: 100
Obwód ramienia: 32
Obwód talii: 76
Obwód uda: 58
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem nie umiem wyliczyć
Aktywność w ciągu dnia: obecnie nie pracuję
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siównia 4,5 razy w tygodniu
Odżywianie: obecnie staram się stsować dietę kulturystyczną, ale nie daje rady jem za dużo słodyczy
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: bbrak
Stan zdrowia: dobry, brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia 4 razy ok.2 godz. w tym aeroby
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: bardzo dużo różne te legalne i mniej legalne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: cały czas stosuję
Stosowane wcześniej diety: przeważnie kopenhaska 6 razy ww ciągu 10 lat, 20 lat temu przez 10 miesięcy prawie nic nie jadłam, obecnie nie mogę ustabilizować sobie diety jeśli jem mało to chudnę 5 kilo ale szybko wracam do poprzedniej wagi. Mam dużą tendencję do tycia jek pofolguję to szybko tyję. Byłam pulchnym dzieckiem moja najwyższa waga w wieku 17 lat 84 kg, obecnie nie dopuszczam do takiej wagi jeśli na wadze pojawia się 70 to wpadam w panikę i szybko chudnę.