Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Łączenie suplementów

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 313

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 333 dni Przeczytanych tematów 15
Cześć,

Mam dziwne pytanie ;] czy mogę suple mieszać razem i pić taką mieszanke? czy musze każdy osobno rozrabiać i pić? dla przykładu czy mogę np. wsypać cytrulin i kreatyne razem i wypić takiego mixa?

btw. wiem ze pytanie może się wydawać głupie ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11239 Napisanych postów 72963 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 961952
Cześć,
Nie ma dziwnych czy głupich pytań - zapamiętaj to na zawsze

Większość suplementów okołotreningowych, czy też codziennych, możesz mieszać ze sobą i pić razem.
Wspomniana kreatyna i cytrulina to już takie żelazne kombo, które praktycznie każdy suplementujący się człowiek, pije w okolicach treningu lub łączy te suplementy ze sobą (jest to bardzo dobre połączenie oczywiście).

Gdyby nie było można ich ze sobą łączyć, to jak wytłumaczyć składy na przykład wielu suplementów przedtreningowych, które w składzie posiadają bardzo często 10-15 substancji aktywnych, w tym oczywiście bardzo często: cytrulinę, beta-alaninę, argininy jakąś formę, którąś z wielu rodzajów kreatyn, inne składniki jak adaptogeny, stymulanty, środki na koncentrację itd. Wiele z takich pre-workoutów ma to wszystko w składzie:
1. https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Pre_Workout_Pro_Series-opis36346.html#wartosci - jest cytrulina i kreatyna HCL
2. https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN_POWERROSE-opis41087.html#wartosci - jak wyżej + monohydrat kreatyny oraz oczywiście wiele innych, istotnych składników

Mógłbym tutaj wymienić takich produktów jeszcze multum , ale nie widzę sensu.

Polecamy również: Czy można brać kilka witamin jednocześnie?

Ja osobiście wolę większość z takich rzeczy wypijać rano i mieć z głowy, bo potem w ciągu dnia często albo zapominam, albo późnym wieczorem - jak wracam np. po pracy o 23 do domu, już mi się po prostu nie chce, takimi smakami i suplementami zapychać żołądka. Dlatego też od lat piję kreatynę rano po wstaniu, a nie w okolicach treningu.

Do tego rano piję kolagen, dokładnie to verisol - który oczywiście polecam, np. Collarose w proszku wołowy/rybi: https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=collarose
10 g Collarose + porcja kreatyny , czasami do tego elektrolity musujące, to wszystko mieszam w około 400-500 ml wody, duży kubek, aby też z rana załatwić inną kwestię - wypicia szklanki (lub więcej wody). Jeśli to czytasz,a na co dzień nie pijasz wody po wstaniu, tylko np. 2-3 h później, jak poczujesz pragnienie - zmień to natychmiast. Dużo kwestii zdrowotnych nagle zniknie, podziękują stawy, skóra, nawodnienie organizmu od rana i ogólnie, może mieć bardzo duże znaczenie u osób, które miewają przewlekłe bóle głowy, u mnie to pomogło bardzo je zniwelować. Ogólnie pijemy za mało wody w ciągu dnia, a totalnym błędem jest nie wypić 250-500 ml z rana, po wstaniu z łóżka, skoro nie piliśmy prawdopodobnie też nic w nocy (bo spaliśmy lub nawet jak się przebudziliśmy, to tego nie zrobiliśmy). Tak więc trzeba o tym pamiętać i to zrobić.

Dzięki mojemu sposobowi, ta woda też znacznie lepiej "Wchodzi" poniewaz nie jest po prostu czystą wodą, tylko robi mi się jakiś tam smak z połączenia mojego porannego zestawu suplementów. Oczywiście, rzeczy typowo przedwysiłkowe jak np. arginina, aakg, cytrulina, beta-alanina to piję już przed wysiłkiem.

Co do picia wody i częstych problemów ze spożywaniem odpowiedniej jej ilości, u wielu osób na ratunek przychodzą saszetki, zawierające bezcukrowy/bezkaloryczny proszek, który ze zwykłej wody, zrobi nam wodę smakową , są to nasze Fit Drinki i słynne Bolero:
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Fitking_Drink-opis41610.html
https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=bolero 
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12448 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
witaj
nie ma tutaj przeszkod aby laczyc cokolwiek :) zobacz ze stacki kreatynowe, przedtreningowki czy inne prdukty do stosownaia na treningu lub po treningu maja zazwyczaj kilka sklandikow, nawet czasem po 15 czy 20 sklandikow na liscie :)
zazwyczaj kreatyna, cytrulina, beta-alanina, arginina i inne zmainokwasy, weglowodany czy naawet sklandiki stymulujace, nootropowe wszystko mozna razem laczyc :) uwazac jednak trzeba gdy laczymy niektore produkty ktore beda dunlowac sklandiki i tym samym dzialanie jk np zrodla kofeiny

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Oczywiście, że możesz łączyć ze sobą w zasadzie wszystkie suplementy. Jak sobie to wyobrażałeś? Że jeden pijesz i zaraz drugi osobno? A stosując 6 pijesz 6 razy 250 mililitrów wody i każdy z osobna? Byłoby to raczej niewykonalne. Łączyć można ze sobą wszystkie supelmenty, pod warunkiem, że jest w tym sens. Niezbyt rozsądne byłoby połączenie przedtreningówki z dużą ilością kofeiny że spalaczem tkanki tłuszczowej, gdzie mamy również duże ilości kofeiny. Wszystko inne jak najbardziej można łączyć.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464620
tak mozesz zrobić ja nawet po 5 i wiecej neiraz wsypywałem, Tylko nie lej za duzo wody jak np masz na opakowaniu kreatyna 200 ml wody, cytrulina 250, beta alanina 150 ml wody i wyjdzie Ci litr wody na wszytsko, daj ok 300 ml na wsyztsko maks

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Spalacz tłuszczu - jaki wybrać?

Następny temat

Suplementy z Chin - jakość

Spalanie
Polecane artykuły