Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Prześwietlenie pokaże jedno wielkie nic.
Koniecznie powinieneś pójść do lekarza w celu postawienia diagnozy. Dodatkowo warto zrobić przerwę od treningów do czasu przejścia dolegliwości takich jak obrzęk, zasinienie, ból.
Szacuny
400
Napisanych postów
15594
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91830
Przejdź się na usg kolana i to do kogoś dobrego najlepiej od kończyn dolnych, prześwietlenie na rzepce i łękotce nie ma sensu. Potem do ortopedy i też najlepiej sportowego, bo wielu rzeźników jak możesz ruszać nogą da Ci ketonal żel i każe zacząć grać w brydża.
Szacuny
4
Napisanych postów
289
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2498
Nie mialem opuchlizny po urazie. Ból mozna powiedziec, ze przeszedl na drugi dzien. Znaczy czuje delikatny w pewnym ruch, bo naturalnie to moge poruszac nia w pelnym zakresie.
Nie wiem czy jest jeszcze sens isc do lekarza.
Strzelilo gdy sam sobie pociagnalem za noge,wydaje mi sie, ze to nic powaznego tylko jakies delikatne naciagniecie.
Myslalem, zeby kupic stabilizator na treningi tak zabezpieczajaco.
Mialem podobna historie z lokciem to silownia mi pomogla Myslicie, ze z tym tez warto robic jakies przysiady czy wykroki?
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Warto, ale pod warunkiem, że masz dobrą technikę w tych ćwiczeniach i nie będę one dla Ciebie bolesne.
Dobrze by było, gdyby jednak ktoś obeznany zobaczył kolano. Polecam tutaj skorzystanie z pomocy ogarniętego fizjoterapeuty sportowego, a nie lekarza, bo ci drudzy kiepsko sobie radzą z uszkodzeniami tkanek miękkich.