Od prawie roku jeżdżę na rowerze Kross Level A4. Wszystko niby działa dobrze, ale naczytałem się sporo o stosowaniu zamiennym takich samych łańcuchów w celu przedłużenia żywotności kasety i postanowiłem kupić drugi taki sam łańcuch jaki posiadam. No i tutaj zaczyna się problem bo jeżdżę na łańcuchu KMC Z-6C który z tego co czytałem chyba nie jest zbyt odpowiedni do roweru z kasetą 9-rzędową. A może się mylę? Co zatem dalej robić? Kupić obojętnie jakie 2 inne pasujące łańcuchy (np.KMC Z99) czy szukać drugiego KMC Z-6C czy może też w ogóle olać zakup drugiego i jeździć na tym na którym do tej pory? Proszę o poradę i z góry dzięki.
...
Napisał(a)
Witam..
Od prawie roku jeżdżę na rowerze Kross Level A4. Wszystko niby działa dobrze, ale naczytałem się sporo o stosowaniu zamiennym takich samych łańcuchów w celu przedłużenia żywotności kasety i postanowiłem kupić drugi taki sam łańcuch jaki posiadam. No i tutaj zaczyna się problem bo jeżdżę na łańcuchu KMC Z-6C który z tego co czytałem chyba nie jest zbyt odpowiedni do roweru z kasetą 9-rzędową. A może się mylę? Co zatem dalej robić? Kupić obojętnie jakie 2 inne pasujące łańcuchy (np.KMC Z99) czy szukać drugiego KMC Z-6C czy może też w ogóle olać zakup drugiego i jeździć na tym na którym do tej pory? Proszę o poradę i z góry dzięki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jak kupisz 2 nowy lancuch, to na 90% bedzie ci przeskakiwac, jak jeżdzisz już rok to po ptakach.. nic nie zrobisz, jeździj na tym co masz, jak zacznie przeskakiwac itp. wymienisz kasete, i kupisz 2-3 lancuchy.
W mtb wymienia sie co 300-400km na szosie co 700-800km. No i odpowiedni olej tez jest wazny, ze swojej strony polecam rolhoff, drogi ale bardzo wydajny.
pozdrawiam
W mtb wymienia sie co 300-400km na szosie co 700-800km. No i odpowiedni olej tez jest wazny, ze swojej strony polecam rolhoff, drogi ale bardzo wydajny.
pozdrawiam
Practice makes perfect.
...
Napisał(a)
ile rocznie robisz km? drugi łańcuch trzeba było kupić odrazu teraz juz troche za puźno.
...
Napisał(a)
dokładnie, w oryginalnej A4 masz kasete SRAMa, korbę Truvativa (czyli tez SRAMowską) więc najlogiczniej było by stosować do tego SRAMowskie łąńcuchy na 9 rzędów - Kross wrzuca KMC z oszczędnosći :) a jak będziesz zmieniał napęd to już w Twojej gestii jest co wybierzesz - najlepiej żeby i kaseta i korba i łańcuch były z jednej firmy ewentualnie grupy :)
...
Napisał(a)
Zrobiłem na razie gdzieś ponad 1000km na tym łańcuchu. Kasete mam Shimano Deore, bo moja wersja była nieco zmodyfikowana, Ale dzięki za porady..
Polecane artykuły