Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2099
Witam chciałbym zrobić ławeczke własnej roboty. Mam pełno rurek różnych szerokości i długości mógłbym to wykorzystać. Czy w niczym nie będzie przeszkadzać że stojaki będą troszku obwodowo węższe od przedniej części? I czy ławeczka może być z zespawanych grubych rurek?
Ławke będę robił o takich wymiarach:
Wysokość stojaków 135cm obwód rurki 16cm długość ławki 120cm obwód rurki 17cm Wysokość od podłoża do siedziska 40cm obwód rurki 19cm Szerokość stojaków 105cm obwód rurki 17cm
Czy są to wystarczające wymiary i obwody rurek? po zrobieniu wstawie fote
Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2099
wstawie zdjęcia jak zrobie. Chyba jednak kupie kształtowniki będzie to estetyczniej wyglądać i stabilniej. Nie wie ktoś może ile mogą kosztować kształtwniki? niechce przepłacać
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
681
jak ostatnio kupowałem w hurtowni to profil 30x30x2mm kosztował 7zł za metr, a ty musiał byś mieć taki 40x40x2 (tak około 10 zł za metr) lub 50x50x2(myślę że około 15 zł za metr) pozdro
jak kupisz to napisz jaki i w jakiej cenie
Szacuny
2
Napisanych postów
106
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
20195
Obwód 16 cm a średnica 3,8?
Nie chce się czepiać, ale coś nie halo:
r=1,9cm
obwód 2*Pi*r=2*3,14*1,9=11,93, a nie 16 cm
Heh i nie wiem czy Ty sam, czy ktoś będzie spawał, ale dopilnuj żeby było git, bo od nośności spoiny będzie dużo zależeć. Poza tym lepiej więcej rurek i kształtowników zespawać niż mniej ;p, zawsze układ będzie miał większą sztywność.