Szacuny
11
Napisanych postów
378
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
14381
Witam,
Chce kupić ławkę.
Głównie będę ćwiczył na niej wyciskanie poziome sztangi i rozpiętki. Wobec tego jaka ławka będzie dobra, z szerokim podparciem czy wąskim ? (jesli znasz dokladnie ile cm powinno mieć podparcie to proszę podaj)
Ponadto niemogę się zdecydować na konkretną ławkę.
Mam dwa typy.
1. Oskar GM 2004 za 270 zł z kosztami przesylki.Maksymalne obciazenie stojaków pod sztange: 120kg. Waga lawki 22kg
2. Ławka ze zdjecia ktore załączam. Skonstruowana dla cwiczących z ciezarami powyzej 150 kg.
Sklaniam się ku ławce numer 1 gdyż jest tansza o 120 zł.
Szacuny
11
Napisanych postów
378
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
14381
Załączam zdjecie Ławki numer 1. Oskar GM 2004
2. Dodam, że ławka nr 2 waży 50 kg i głownie dlatego jest droższa bo dochodzą duże koszty transportu DHL'em 80 zł. Inne tansze formy transportu narazają ławke na zniszczenie.
Szacuny
34
Napisanych postów
1669
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40418
po pierwsze post nie do tego działu
ja preferuje wąskie oparcie, chodź to pojęcie względne (zmierze póżniej moją ławke to ci podam w cm). Daj zdjęcie tej pierwszej ławki, ale myśle że i tak ta druga będzie lepsza, solidniejsza.
Szacuny
4
Napisanych postów
54
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11141
ale mu chyba chodzi o rozstaw stojakow a nie o szerokosc oparcia. lawka nr 1 nadaje sie raczej na "rehabilitacje" a nie na powazne cwiczenia. lawka nr 2 jest typowo kulturystyczna wiec opcja nr2. lepiej dolozyc i nie zalowac :]
Szacuny
61
Napisanych postów
1439
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7349
Witaj morphine. Jeśli chodzi ci o rozstaw widełek to zdecydowanie szeroki .(masz możliwość zmieniania uchwytu na sztandze prawie w pełnym zakresie. Jeśli chodzi o oparcie to szerokośc powinna wynosić 25-26 cm.
Szerszej nie polecam. Z praktyki wiem że po wyciskaniu na zbyt szerokiej ławce często bolą barki a w szczególności po wyciskaniu wąskim chwytem. Pozdrawiam
Zmieniony przez - filar53 w dniu 2005-07-05 16:09:44
Szacuny
80
Napisanych postów
8751
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
42589
1 lepsza bo masz możliwośc szerszego chwytu od początq .... przy 2 musisz juz w górze zmieniac chwyt(wiem bo taka mam i jak koncze serie to 3ba uwazac na rece... pozdro
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.