Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Do pewnego ciężaru się nada, ja robiłem skon na złożonej miałem pewność że się nie złamie, z tym że ja robiłem normalny skos w górę, co do dolnego nie wiem gdzie Ci głowa wypadnie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
29
Czyli to wygięcie ławki nie ma aż tak dużego znaczenia przy odpowiedniej pozycji ? Do tej pory na siłowni robiłam skos ujemny 10 kg hantlami. Mam nadzieje ze na tej tez jakoś da radę
Szacuny
34741
Napisanych postów
25134
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282562
Chyba najgorszy zakup jaki mozna sobie zafundować a robienie brzuszków z blokowaniem nóg to najgorsze cwiczenie na brzuch :) Zablokowanie stóp prowadzi do tego, że w realizowany ruch w największym stopniu zaangażowane są mięśnie biodrowo-lędźwiowe. W efekcie mięśnie brzucha wykonują tylko część pracy. Co więcej, praca mięśni biodrowo-lędźwiowych zwiększa napięcie w krążkach międzykręgowych. Może to doprowadzić do negatywnych zmian w obrębie kręgosłupa.Blokowanie nóg powoduje też że spora część pracy przejmują czworogłowe uda
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
29
Gościu nie potwierdził mi jeszcze zakupu na olx wiec oby tego nie zrobil w takim razie a jest sensu kupowania ławki bez tego wybrzuszenia do robienia ujemnej ?
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
Jeśli szukasz ławki do wyciskania to weź regulowaną i w skosie didatnim i ujemnym. Fakt że będzie sporo droższe od tej co masz ale jednak to jest ich cel. Inna sprawa że można by się też zastanowić nad regulowanymi hantlami, no bo jednak 10kg to tyle co nic
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
29
Mam już ławkę regulowana prosta na dodatnią i szkoda mi kasy na następna dlatego chciałam po taniości, dla mnie 10 kg na jednej hantli to dużo bo jestem kobietą mam hantle do 15kg jedna
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
wika454444
Mam już ławkę regulowana prosta na dodatnią i szkoda mi kasy na następna dlatego chciałam po taniości, dla mnie 10 kg na jednej hantli to dużo bo jestem kobietą mam hantle do 15kg jedna
Wiesz, 10kg w jednym ćwiczeniu to dużo ale w innym już niekoniecznie. Np przysiady z takim obciążeniem nie będą tak kłopotliwe jak wspomniany wycisk leżąc
A co do ławki to ok, jak już masz to faktycznie można odpuścić.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"