Szacuny
11
Napisanych postów
826
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
203174
W poniedzałek miałem trening wszystko okej, we wtorek rano poczułem że coś jest nie tak z moim łokciem. Boli głownie przy pełnym wyproście ręki i gdy ręka jest wyprostowana unoszeniu dłoni do góry.
Od wczoraj smaruję 4x dzienie ketospray forte i ibum żel .
Miejsce które zaznaczyłem jest zaczerwienione i trochę spuchło.
Ból czuje tylko w tym miescu gdzie jest czarna kropka.
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
Lepiej ogrzewaj bolące miejsca aby przyśpieszyć regeneracje.Dla poprawy możesz zastosować okłady z korzenia żywokostu lekarskiego oraz moczy łokieć w ciepłej wodzie ze solą ok 20- 30 minut. Maści przeciwbólowe/zapalne odradzam https://www.sfd.pl/Oszczędź_swoje_stawy-t708779.html .
Szacuny
0
Napisanych postów
104
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2358
tak jak wyzej, zrob sobie przerwe od cwiczen, moze usztywnij lokiec i szmaruj dalej. lokiec tenisisty to raczej nie jest, ale tak na wszelki wypadek powiem ze ja cierpialem na ta kontuzje przez pare lat i pomogl mi animal flex
Szacuny
40
Napisanych postów
403
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1097
Prawdopodobnie przeciążyłeś któryś z mięśni. Najlepiej zrób przerwę - możesz spróbować tapingu, lub masażu. Jeśli nie przejdzie po ok tyg. udaj się do FIzjo. Jeśli chcesz złagodzić ból i przyśpieszyć regeneracje możesz wykonywać miejscowy masaż w poprzek włókien ok. 15-20 min. jednorazowo-powinno to trochę złagodzić ból.
Zmieniony przez - Piotr Baj w dniu 2013-10-10 19:55:07
Szacuny
78
Napisanych postów
429
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3301
OMG, co drugi post powinien mieć podpis "jestem kretynem". To są objawy początków "łokcia tenisisty", obecnie ze stanem zapalnym. Oczywiście, ze nie da się tego potwierdzić przez internet, tak samo jak zaprzeczyć! Skoro występują objawy stanu zapalnego (zaczerwienienie) to odradzane jest ogrzewanie. Przede wszystkim należy jednak unikać obciążeń, bo dolegliwość może przejść w postać przewlekłą, bardzo trudną do wyleczenia.
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
Sam jesteś w błędzie bomber. Poczytaj sobie lepiej na temat łokcia tenisisty i sprawdź której strony łokcia dotyczy ,,łokieć tenisisty" i nie obrażaj innych forumowiczów, bo wygląda na to że sam sobie możesz taki podpis dać.