Szacuny
6
Napisanych postów
238
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2598
Część ,od maja mam problem z łokciem tenisisty ,miałem 2-3tyg przerwy z bólem ale wszystko wróciło spowrotem ,lekarz mówił gdy w maju byłem u niego ,że jak nie przejdzie to sugeruje aby przetoczyć osocze ,3 wizyty, podobno skuteczne ,co o tym myślicie? Rehabilitacja długofalową nie wchodzi w grę ,mam tylko wolne soboty.
W życiu szukamy tego czego nigdy nie będziemy mieli
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
Witaj,
Podanie osocza bogatopłytkowego (PRP) to jedna z metod leczenia łokcia tenisisty, która polega na wstrzyknięciu własnej krwi pacjenta w miejsce zapalenia. Osocze bogatopłytkowe zawiera czynniki wzrostu i cytokiny, które stymulują proces gojenia i regeneracji uszkodzonego ścięgna. Zabieg jest bezoperacyjny i ma niewiele skutków ubocznych, ponieważ wykorzystuje naturalne zasoby organizmu. Pewnie to masz na mysli?
Efektywność tej metody może zależeć od wielu czynników, takich jak stopień uszkodzenia ścięgna, technika podania osocza, ilość i częstotliwość zabiegów czy indywidualna reakcja organizmu. Z praktyki pacjenci sobie chwalą.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Niestety, ale nie da się jednoznacznie stwierdzić czy i na ile tego typu zabiegi pomogą Tobie w walce z łokciem tenisisty. Szczególnie w sytuacji, gdy nie wprowadzasz ku temu najważniejszych podstaw, czyli zabiegów manualnych z fizjoterapeutą i pracy własnej, w postaci ćwiczeń specjalistycznych. Poza tym, leczenie komórkami macierzystymi nie ma jeszcze na tyle solidnych badań, żeby można było polecić wydawanie dużych pieniędzy. Sugeruję skupić się na tym co najważniejsze, a jak stać Ciebie, to jak najbardziej.