Szacuny
1
Napisanych postów
42
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
355
Witam,
Było pare tematów z tą kontuzją.
Mi ortopeda zalecił RTG, maść przeciwbólowa oraz tabletki do łykania.
A chciałbym się poradzić was o opaskę, stabilizator na łokieć najbardziej polecaną czy ktoś z was wie jaką najlepiej wybrać?
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Zrobiłeś już badanie RTG , jeśli tak co na nim wynikło ?
jakie są dokładnie objawy ból przy prostownikach przy podnoszeniu rzeczy itp. ?
zdecydowanie warto wybrać się na terapię do fizjoterapeuty / osteopaty
sam stablizator będzie zbędny
Szacuny
218
Napisanych postów
936
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
269919
Ćwiczenia od fizjoterapeuty na to lub z neta (pełno na YT). Maść, tabletki przeciwbólowe, stabilizator, obstrzykiwanie komórkami macierzystymi, krioterapia, elektrowstrząsy - to wszystko leczy skutki, a nie przyczynę. Ja się tylko na golfiście znam w miarę niestety, tenisisty nie miałem.
Zmieniony przez - xorton w dniu 9/11/2018 3:29:15 PM
Szacuny
218
Napisanych postów
936
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
269919
Zastanów się właśnie, co źle robisz, że ta kontuzja powstała. Przykładowo u mnie ważne jest na golfistę, by mieć mocny chwyt przy np. podciąganiu, a nie tylko wystarczający, wtedy ciężar się rozkłada równomiernie na wszystkie ścięgna, które idą od połowy palców do samego łokcia.
Z innej beczki od uginania na triceps jednorącz na wyciągu grubym sznurem pod dziwnym kątem powstał u mnie syndrom de Quervaina, z którym długo się męczyłem i musiałem naprawdę wysublimowane ćwiczenia znaleźć znanego fizjoterapeuty McKenziego
Szacuny
1
Napisanych postów
42
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
355
U mnie wystepuje bol przy kostce w lewej rece lokcia od strony klatki, czyli tenisysty. Nabawilem sie go na silowni, slaba rozgrzewka za duze ciezary w za szybkim tempie.