Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Łopatka wieprzowa na redukcji?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5715

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4920
Cześć. Tak jak w temacie, czy mogę dodać 1-2x w tygodniu lopatke wieprzowa zamiast kurczaka? Oczywiście kupuję w masarni i zazwyczaj mieloną, bo robię sobie z niej spaghetti. Z wołowiną mi nie smakuje, a z łopatki wieprzowej naprawde jest ok. Patrząc ogólnie na makrosy wygląda dobrze 20g białka w 100g tylko ten je*aby tłuszczyk wasz kochany trochę wysoki, bo 8g na 100g. Będę musiał po prostu zrezygnować z oliwy.

Co myślicie? Z gory dzieki.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
jak wliczysz w makro całą łopatkę i gdzie indziej podetniesz tłuszcz, to nawet wskazana jest zmiana, żeby nie bazować tylko na jednym rodzaju mięsa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4920
Myślałem może, że takie mięso jest "za ciężkie" na redukcje. Oczywiście, że nie tylko bazuje na kurczaku, ale jest on m pewno w 70% mojej diety. Ile mniej wiecej tłuszczy mogę mieć na redukcji? Teraz mam około 0,8-1,2g na kg masy ciała.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
tłuszcz na poziomie min. 1g na kg masy ciała, białko 2g na kg masy ciała a reszta z węgli
nie ma czegoś takiego jak za ciężkie na redukcje, choć w sumie za ciężka na redukcję to może być czekolada 300g jak wliczasz w makro to korzystaj z różnych źródeł, ja na redukcji praktycznie co drugi tydzień wcinałem w jednym posiłku karkówkę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Jedz śmialo wszystko co wieprzowe jak cię najdzie ochota - ważne aby bilans się zgadzal , super opcją jest jak kazdy posiłek w ciagu dnia jest inny i zawiera makro z rożnych źródeł .Osobiscie jem wieprzowego miesa +- 200g kazdego dnia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4920
No to już nie będę się zadręczał, czy mnie nie zaleje... ;p Niestety u mnie dieta wygląda tak, że cały dzień jest zazwyczaj jeden rodzaj mięsa czyli jakieś 300-400g. Węgle różne (ryż jaśminowy i basmati, kaasza jęczmiennia, makaron durum). Następnego dnia wpada załóżmy kurczak, nie tylko pierś, wołowina i ryba dosyć często. Podroby też, szczególnie wątróbka, ale jest problem ze zrobieniem jej, bo strasznie dużo oleju muszę dodawać do cebuli, a nie mam jakiegoś dobrego przepisu na nią... Oczywiście warzywa też, zawsze jest surówka jakaś.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
A tej cebuli nie możesz udusić? Musisz na oleju?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
Przesmaruj patelnie tłuszczem , czy podlej cebulę woda i uduś pod przykryciem.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9159 Napisanych postów 83463 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705655
Każdy rodzaj mięsa będzie odpowiedni zarówno podczas budowania masy mięśniowej jak i redukowania tkanki tłuszczowej
1

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Odnosnie oleju do cebuli, mies itp - najłatwiej podsmażyć bez spalenia jest dać produkty na patelnie i przykryć , na małym ogniu niech się duszą pod przykryciem do momentu aż napewno będa gotowe , sciagasz pokrywkę i potem delikatnie wszystko się podsmaża na swoich sokach z duszenia , podsmażasz do momentu całkowitego odparowania soków. Masz efekt prawie jak smażony a bez żadnych tłuszczy dodatkowych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Każdy rodzaj mięsa będzie dobry, a urozmaicenie w diecie to podstawa. Śmiało jedz różne mięsa.
1

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ksiażki dla poczatkującego dietetyka

Następny temat

Czy wystarczy jeść zdrowo i z deficytem, by tracić na wadze?

Spalanie
Polecane artykuły