Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11
Cześć, prosiłbym o pomoc, mam 21 lat, genetycznie i ojciec i dziadek nie Łysieli, chociaż każdy miał dziwna linie włosów, u mnie na czubku głowy pojawia się coś takiego, teraz pytanie, czy to może być początek łysienia? Pytałem mamę, mówiła, ze ojciec miał tak samo, ze jest to tzw „gniazdo” czyli miejsce, z którego włosy wyrastają w rożnym kierunku. Co uważacie?
Szacuny
7113
Napisanych postów
14003
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2238003
Siemanko, wiesz co moim zdaniem nie masz co się póki co przejmować takim czymś, masz póki co czuprynę i to nie małą a jeżeli rzeczywiście w genach coś jest no to niestety ale genu nie oszukasz. Niby są te szampony na wypadające wlosy, niby blokują dht we włosach czy w cebulce, jakoś to tak leciało. No ale zamartwiac się takimi pierdołami to nie ma co ;) Zawsze są jeszcze przeszczepy jak coś ;)
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766913
Nie widzę tutaj żadnego powodu ku temu, aby stresować się, czy zastanawiać nad możliwym łysieniem wraz z upływającymi latami. Nic o tym nie świadczy. Szczególnie w sytuacji, gdy Twój tata, jak i również dziadek nie mieli skłonności genetycznych do łysienia. Jeżeli jednak, mimo to zaczniesz łysieć, to niestety nic na to nie poradzisz. Sugeruję w przypadku takiej sytuacji po prostu się z tym pogodzić. Jedyne co można zrobić to przeszczep włosów, który jest drogi i trwa dość długo, lub jakiegoś rodzaju pigmentacje.
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
228
jesli to genetyka to niewiele mozesz zrobic.. moj maz mial ten sam problem.. troche pomogly mu kosmetyki ale ostatecznie pogodzil sie z tym ze nie bedzie mial bujnej czupryny
Szacuny
2518
Napisanych postów
8349
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
100375
Tutaj nic nie zdziałasz, można opóźnić trochę ten proces dobrze się prowadząc, ale prędzej czy później genetyka Cię dopadnie i niestety włosy polecą. Mam kilku znajomych co grubo przed 30sta zaczęli już łysieć, trzeba się z tym pogodzić i ogolić na łyso lub jechać do Turcji na przeszczep włosów i po sprawie xd
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
25
robertjudi
Tutaj nic nie zdziałasz, można opóźnić trochę ten proces dobrze się prowadząc, ale prędzej czy później genetyka Cię dopadnie i niestety włosy polecą. Mam kilku znajomych co grubo przed 30sta zaczęli już łysieć, trzeba się z tym pogodzić i ogolić na łyso lub jechać do Turcji na przeszczep włosów i po sprawie xd
przeszczep w turcji?
Zmieniony przez - kwiatlotosu95 w dniu 2022-05-21 20:15:31
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
25
pszeniczka
jesli to genetyka to niewiele mozesz zrobic.. moj maz mial ten sam problem.. troche pomogly mu kosmetyki ale ostatecznie pogodzil sie z tym ze nie bedzie mial bujnej czupryny