Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

łysa głowa-jak dbać o skórę?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 33443

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 513 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 47481
witam
zamierzam sobie pojechac centralnie na łyso po bani.Jako ze lato wiec mozna zaszalec. Chodzi mi o to jak dbać głowe po takim zabiegiu zeby np. krosty nie wyskoczyły ,zacieki itp. Najpierw golarka elektryczną przejade potem wyrównam to machem jakims. Jakie kremy stosowac ,dobre żele aby ładnie sie swieciła glaca ??
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Jeśli golimy swoje ciało, bez względu na to jakie to miejsce, warto zadbać o depilowaną skórę. Na pewno warto wspomóc się kompleksem witamin z grupy B https://sklep.sfd.pl/SFD_Complex-opis35839.html, dzięki którym nasza skóra wygląda zdecydowanie lepiej. Warto pamiętać, że skóra głowy jest również delikatna i warto byłoby rozważyć zakup pianki lub żelu do golenia, który ułatwi usuwanie owłosienia.

Ważną kwestią jest również golarka, wybierzmy tą lepszej jakości, gdyż te tańsze często nie mają zabezpieczenia, a główna golarki jest nieruchoma, co utrudnia nam golenie. Można również rozważyć opcję zakupu golarki elektronicznej, która z łatwością pomoże nam usunąć nawet najmniejsze owłosienie. Ponadto po każdym goleniu warto używać kremu po goleniu, który nawilży skórę, ale także zadba o to, aby nasza skóra wyglądała na odżywioną i zdrową. Jeśli jest pora letnia, warto smarować się kremem z filtrem, aby uniknąć zaczerwienienia i poparzenia skóry, tym bardziej bezpośrednio po goleniu należałoby unikać wystawiania się na słońce.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 4965 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 40441
no z tym to poczekaj na kogos kto też sie tak goli
niemniej chciałam dodac ze powinienes pomyslec o kremie z filtrem w słoneczne dni! bo sobie spalisz skóre głowy skoro nie byłeś jeszcze na łyso ogolony, twoja skóra nie jest więc przyzwyczajona. Zreszta nawet jesli by była zawsze warto przy dluzszym przebywaniu na słoncu kremem takim sie posmarować. Ostatnio miałam taki Garniera, super bo nie jest tłusty co naprawde nieczęsto sie zdarza w przypadku kremów z filtrem, z tym że to był żel, ale oczywiście z filtrem 15.
o krostach było m.in tu https://www.sfd.pl/krosty_po_goleniu_-_zapobieganie-t275268.html

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2007-07-09 10:03:08
1

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 6889 Wiek 41 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 100566
ja się golę na łyso tak co tydzień czasem 2 razy w tygodniu

i na początku troche jest kijowo, kilka pierwszych goleń, pojawiały mi się krostki z tyłu głowy na dole, ale to było tylko przez kilka pierwszych goleń, potem przeszło i już żadne krostki nie wyskakują

kilka uwag tylko:
- gól się inną maszynką niż ta co do twarzy (ale myślę ze to oczywiste)
- zmieniaj często, musi być naprawdę ostra
- pianki żele to już jakie tma chcesz ja używam żelu gilleta albo pianki nivea zależy co mam
- po ogoleniu umyj porządnie (ja używam cethapilu dostępny w aptece, mi polecił maniek ja teraz polecam tobie bo jest świetny i do twarzy i do skóry głowy) ale mozesz też jakimś innym coby odkazić (tylko nie jakimiś tonikami z alkoholem
- na koniec wetrzyj jakiś balsam (ja używam garniera) i wytrzyj potem żebyś nie świecił się jak jaja psa

A i jak masz zamiar się pierwszy raz ogolić to zrób to w dzień słoneczny i idź trochę podpiec czache, bo taka mega biała wygląda kosmicznie komicznie tylko nei za długo bo ci skóra zejdzie

łysi górą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 4965 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 40441
też mówię że niech użyje kremu z filtrem.. to mu się nie spiecze a skóra bezpiecznie przyzwyczai sie do wystawiania na słońce

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 6889 Wiek 41 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 100566
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
akurat kiedys sie goliłem czesto na łyso ,teraz znowu powracam. Z tym ja chce zeby mi glaca sie swieciła ! i własnie o to pytam zeby była jak pupa niemowlaka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 7358 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36022
Mi świeci, gole maszynką a potem żyletką, po opitoleniu sie na totalnego łysielca, nakladam po prostu balsam po goleniu na glowe, taki sam co do twarzy, te droższe są lepsze bo regenerują podrażnioną po goleniu skóre. Glowy tak krótko ogolonej nie mozna myc zby często, wiadomo ze nie mając wlosow latwiej jest o higiene. Zbyt czeste mycie spowoduje odwrotny efekt i skora bedzie zbytnio pozbawiona naturalnej bariery. No i bardzo wazna rzecz, staraj sie nie dotykac swojej łysej bani niemytymi łapami, w pracy, szkole, w autobusie itp. Latem niestety jest najgorzej, podczas silnych upałów trzeba miec czapke, chuste albo nie wychodzic z chaty bo po paru godzinach na sloncu bez włosów mozna fiknąc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2090 Napisanych postów 49893 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 492546
ja gole tylko maszynka i jak dla mnie nie ma sensu bawic sie w zyletki itd. bo po niewielu dniach odrastaja i wyglada tak jak po maszynce ,obcinam czesciej maszynka i tyle jak dla mnie szkoda czasu zeby sie bawic w te zyletki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a jesli chodzi o ten głupi efekt białej bani . Nalezałoby zastosowac moze jakis balsam brazujący (Jonshon&Jonshon, Kolastyne z wyciagiem orzechów) zeby dało efekt ciemniejszy ? co radzicie ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 365
obojetnie jaki balsam brazujacy lub samoopalacz (tylko by plamy nie powychodzily...)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 2160 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 16842
mozna tak zrobic sam to kiedys sprobowalem
1

Do byka nie podchodź od przodu do konia nie podchodź od tyłu a do idioty nie podchodź wogóle...

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kołatanie serca.....problem,a moze nie?

Następny temat

Przyciemnienie włsów

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły