Siemka wszystkim mam 18 lat.. Problemy zaczeły się już ponad pół roku temu.. Wzdęcia/zaparcia.. Ale stolec był zwykłej konsystencji jak już wydalałem tylko że taki jasny.. Już przez te pół roku z 2/3 razy wydaje mi się widziałem krew we krwi i niemiłośiernie wypadają mi włosy.. I jeśli mi ktoś napisze idź do lekarza.. Dla waszej inforamacji byłem.. On mi powiedział że to jakaś niewinna choroba jelit i dał mi jakiś lek "Debretin" a na włosy wysłała mnie na badanie krwi na anemie .. Okazało się że wszystko w porządku to powiedziała że się czymś takim zajmuje Dermatolog i do niego mam iść.. W środę idę do dermatologa ale mam co do tego mieszane uczucia.. Rodzice mi mówią że to od odżywek i siłowni hahaha chociaż już nie ćwiczę z 2 miesiące bo przejmuję się moimi dolegliwościami, opuściłem się w nauce ledwie zdałem do 3 klasy liceum wszystko się stało bezsensu.. Inna sprawa to stres co jest bardzo możliwe i to jest też opcja którą wciskają mi rodzice no ale tutaj jest to możliwe.. Jednak stres to jedynie w szkole a już miesiąc wakacji i nic nie mija.. Możliwe że to nawet rak ale nikt nie chce w to wierzyć bo jestem za młody no ale jednak coś to musi być.. Co o tym sądzicie? No i co z włosami? Nie chce za młodu już być łysy :((
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Słuchaj tez mam problemy z jelitami wzdęcia czasami bóle brzucha możliwe że masz jakiś błąd w diecie np za dużo białka a jeżeli masz anemie idź do swojego lekarza rodziennego i poproś coś na wzmocnienie organizmu jedź duzo warzyw.
Trening czyni Mistrza!
...
Napisał(a)
Nie nie chodziło o to że nie mam anemi ;p Za dużo białka nie mam napewno.. Pozatym już 2 miesiące nie ćwiczę ;p
...
Napisał(a)
zapomniałem dodać ze mam bóle brzucha ale to bardziej takie kłucie..
...
Napisał(a)
Zrób sobie badania kału na pasożyty a nie masz mdłości rano po przebudzeniu lub wieczorem?
Trening czyni Mistrza!
...
Napisał(a)
mdłości raczej nie ma ;p Jakoś wątpię że to pasożyty bo co ma do tego wypadanie włosów? ;/
...
Napisał(a)
Dużo mówi czy krew jest świeża, są skrzepy czy już przemieszania. Jeśli w stolcu są skrzepy krwi to problem tkwi najprawdopodobniej w jelicie grubym. We wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego mogą wypadać włosy, ale czy można łączyć te dwie rzeczy, to trzeba zrobić dodatkowe badania.
...
Napisał(a)
Tak jak pisałem wyżej lekarz oj**ał sprawę i wysłał mnie do dermatologa.. Może ten coś poradzi..
...
Napisał(a)
a co do krwi to jakoś się nie przyglądałem żauważyłem to z 2 razy.. Ale krew była chyba przemieszana ze stolcem.
...
Napisał(a)
Mam 100% to samo, problemy z jelitami, łysienie, tzn miałem.
Tarczyce miałem ok, ciut gesta krew tylko.
Z jelitami okazała się nerwica jelita grubego a łysienie mogło byc "łysienie plackowate" a okazało się zapalenie mieszków włosowych.
Tarczyce miałem ok, ciut gesta krew tylko.
Z jelitami okazała się nerwica jelita grubego a łysienie mogło byc "łysienie plackowate" a okazało się zapalenie mieszków włosowych.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!