Składniki:
- 2 opakowania śledzi matjas
- 1 duży gęsty jogurt naturalny
- 3 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- 1 średnie jabłko
- cytryna
- musztarda
Wartość odżywcza:
kcal: 1201
b/ 100
t/ 71
w/41
Sposób przygotowania:
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w dużej wielkości kwadraty.
Cebulę posiekać w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach a czosnek przecisnąć przez praskę.
Przygotowanie sosu jogurtowego:
Cebulę, jabłko i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać. Śledzie układamy warstwowo przekładając wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym.
Tak przygotowane śledzie najlepiej smakują na drugi dzień :)
Świetny posiłek na redukcję jak i na mase. Dużo białka, zdrowe tłuszcze.
Polecam!




Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2012-06-10 14:45:57