Szybka i łatwa potrawa z poczciwego i lubianego śledzia matiasa.
potrzebne bedą:
3 cebule (70gr)
3 ząbki czosnku (10gr)
pasta pomidorowa 500ml (2,50 zł)
śledzie solone matiasy 500 g (ok. 9-11 zł za kg)
papryka w proszku (1 gr)
ocet 50 ml (5 gr)
razem: 8zł
śledzie kroimy drobno
potem do gara i skropić octem
posiekać cebule i czosnek
i na patelnię podsmażyć lekko
zalać trochę sosem pomidorowym i trochę podusić (5min)
i podawać na salony :)
btw całość/porcja 150g śledzia:
białko 100g / 30g
węgle 0g / 0g
tłuszcz 100g / 23g
Po wykonaniu trzeba potrzymać trochę w lodówce, potem można śmiało wcinać w domu, w szkole, w pracy albo oczarować dziewczynę na kolacji tylko we dwoje
potrzebne bedą:
3 cebule (70gr)
3 ząbki czosnku (10gr)
pasta pomidorowa 500ml (2,50 zł)
śledzie solone matiasy 500 g (ok. 9-11 zł za kg)
papryka w proszku (1 gr)
ocet 50 ml (5 gr)
razem: 8zł



śledzie kroimy drobno

potem do gara i skropić octem

posiekać cebule i czosnek
i na patelnię podsmażyć lekko


zalać trochę sosem pomidorowym i trochę podusić (5min)

i podawać na salony :)

btw całość/porcja 150g śledzia:
białko 100g / 30g
węgle 0g / 0g
tłuszcz 100g / 23g
Po wykonaniu trzeba potrzymać trochę w lodówce, potem można śmiało wcinać w domu, w szkole, w pracy albo oczarować dziewczynę na kolacji tylko we dwoje
